Subota, 27. travnja 2024.

FOTO, AUDIO: U Gimnaziji svečano otvorena 22. Galovićeva jesen

22. Galovićeva jesen svečano je otvorena danas u koprivničkoj Gimnaziji. Iako je danas službeno započeo, festival traje od prošlog tjedna te se ove godine, osim u Koprivnici, održava u Peterancu, Ludbregu, Đurđevcu i Hlebinama.

Koliki je značaj ovog međunarodnog književnog festivala rekla nam je predsjednica Organizacijskog odbora festivala, Božica Gašparić.

U više navrata smo rekli kako je Galovićeva jesen – međunarodni festival književnosti –  postao kulturni brend grada Koprivnice i šire. Na taj način odajemo poštovanje prema pjesništvu Frana Galovića, vršimo promidžbu svoga zavičaja, a ujedno vrednujemo hrvatsku nacionalnu književnost.

Na svečanosti otvorenja sudjelovali su i pjesnici iz Hrvatske i inozemstva, koje je prije samog otvorenja primila gradonačelnica Vesna Želježnjak, a koje će sutra primiti župan Darko Koren. Volonteri će i u petak od 10 sati čitati na “G-točkama”, a zatvaranje festivala bit će održano u subotu od 11 sati u dvorani Domoljub, kada će biti dodijeljene nagrade “Fran Galović” i “Mali Galović”.

Svakako vrijedi istaknuti kako su učenici Gimnazije povodom otvorenja festivala izveli predstavu “U Franovu začaranom zrcalu” kojom su obuhvatili Galovićeva djela. Frana Galovića glumio je Mihael Kramarić, učenik trećeg razreda koji je za Radio Dravu izveo djelić iz predstave. Poslušajte!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/229573942″ params=”color=00aabb&auto_play=false&hide_related=true&show_comments=false&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

zatvori