Petak, 26. travnja 2024.

SDP-ovci trenutno zaokupljeni kandidaturama za liste za Sabor

Gradski odbor SDP-a Koprivnica predložio je Županijskom odboru stranke za kandidata za sabor zamjenika gradonačelnice Mišela Jakšića.

Doznajemo da su među predloženima bili i aktualna zastupnica, gradonačelnica Vesna Želježnjak i predsjednik stranke na gradskom nivou Zoran Gošek, no oni su odbili kandidaturu. Među kandidatima o kojima su odlučivali članovi Gradskog odbora bili su još zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros, predsjednik Županijskog odbora, ravnatelj Centra Svitanje Milivoj Androlić i Siniša Fabijanec, direktor tvrtke Hrvatskih voda – Hidrotehnički objekti d.o.o.

Tko će doista biti kandidati podravsko-prigorskog SDP-a na listi Druge izborne jedinice, trenutno je vrlo neizvjesno reći. Naime, večeras završava kandidacijski postupak na nivou županije. Presjednik Milivoj Androlić nije nam želio ništa reći osim da je za 18 sati sazvano predsjedništvo, a sat kasnije i Županijski odbor. Moguće je, kaže, da do tada stigne još kandidatura jer svaka organizacija može istaći svog kandidata za listu. Androlić vjeruje da će iz naše županije, iako je najavljeno da će dobiti tri do četiri mjesta na listi, prema Predsjedništvu SDP-a a onda i prema predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću, biti kandidirano desetak sposobnih i kvalitetnih kandidata.

Glavni odbor će o kandidatima na listi odlučivati na prijedlog predsjednika Milanovića, u subotu, 17. ovog mjeseca.

zatvori