Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Odigran 5. Studenac Pan kup: Tomislav Drnje pobjednik, Starigradu veteranski naslov

Velika završnica 5. Studenac Pan kupa odigrana je u petak pred velikim brojem gledatelja na malonogometnom terenu Gradskog stadiona “Ivan Kušek – Apaš” u Koprivnici.

Turnir je održan u organizaciji NK Bratstva Kunovec, pod pokroviteljstvom Studenac marketa i Pan piva.

Prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji osvojio je Tomislav iz Drnja koji je u finalu svladao Omladinac iz Herešina rezultatom 3:0. Tomislavu je pripala nagrada od 3.500 eura.

Alberto Sinani postigao je vodeći pogodak za Tomislav na asistenciju Frana Krnjaka, potom je Krnjak povisio na 2:0, a pitanje pobjednika riješio je Karlo Ivančić. Poraz Herešinčana ublažio je Matija Gašparić. Omladinac je osvojio 1.600 eura.

Močilama je pripalo treće mjesto nakon uvjerljive pobjede protiv hlebinske Lipe rezultatom 7:2 uz čak pet pogodaka Josipa Horvatinovića. Močile su dobile nagradu od 800 eura, dok je Lipa osvojila 400 eura.

Obje polufinalne utakmice riješene su nakon izvođenja sedmeraca.

U prvom polufinalu Lipa i Tomislav odigrali su 2:2. Kovač je doveo Drnjance u vodstvo, s dva pogotka rezultat je preokrenuo Krstitović, a za 2:2 zabio je Krnjak.

U raspucavanju penala pao je samo jedan gol, precizan je bio Kesteli za pobjedu Tomislava 3:2.

U dvoboju Omladinca i Močila u 40 minuta igre nije bilo pogodaka. S bijele točke za Močilane je pogodio Šantek, a za Herešinčane je dvaput strijelac bio Gašparić.

Najbolji igrač 5. Studenac Pan kupa je Fran Krnjak (Tomislav Drnje), najbolji vratar je Mihael Celiščak (Tomislav Drnje), a najbolji strijelac Josip Horvatinović (Močile) s 13 postignutih pogodaka.

Veteransko finale bilo je uzbudljivo i neizvjesno do sredine drugog poluvremena kad je legendarni Marijo Dodik doveo Starigrad u prednost, a malo kasnije novom majstorijom Dodik je riješio pitanje pobjednika i svojoj momčadi osigurao 1.800 eura. Tomislav se na kraju morao zadovoljiti drugim mjestom i nagradom od 800 eura.

Treće mjesto kod veterana osvojio je Omladinac iz Herešina koji je bio bolji od Osvita iz Đelekovca. Mreže se nisu tresle tijekom igre, a pobjednički pogodak u izvođenju sedmeraca postigao je Renato Lončarić. Omladincu je pripalo 500, a Osvitu 300 eura.

Najboljim igračem proglašen je Marijo Dodik (Starigrad), najbolji strijelac je njegov suigrač Kruno Jambrušić s četiri pogotka, a najbolji vratar Vedran Petrović (Tomislav Drnje).

Pehare i priznanja dodijelili su gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj te predstavnik sponzora Studenac Marketa Ivica Toth.

Sve seniorske ekipe dobile su i gratis dresove, donaciju sponzora Studenca, u kojima su nastupile na turniru. I za gledatelje su sponzori osigurali bogate nagrade.

SENIORI – FINALE
Tomislav – Omladinac 3:1
(Sinani, Krnjak, Ivančić / Gašparić)

ZA TREĆE MJESTO
Lipa – Močile 2:7
(Kovačević, Jadan / Horvatinović 5, Radošević, Šantek)

POLUFINALE
Lipa – Tomislav 2:3 (2:2)
(Krstitović 2 / Kovač, Krnjak; 7 m: Kesteli)
Omladinac – Močile 2:1 (0:0)
(7 m: Gašparić 2 / Šantek)

VETERANI – FINALE
Tomislav – Starigrad 0:2
(Dodik 2)

ZA TREĆE MJESTO
Osvit – Omladinac 0:1 (0:0)
(Lončarić)

Snimio Goran Generalić
Snimio Goran Generalić

 

zatvori