Nedjelja, 29. rujna 2024.

PROMETNA KULTURA Krnjašić: Puno je mladih neiskusnih vozača i onih starijih koji ne primjećuju baš sve oko sebe, a tu su i neoprezni vozači električnih romobila

Prometna kultura vozača na koprivničkim cestama mogla bi biti bolja.

Rekla je to Dravi.info policijska službenica za prometnu preventivu u Policijskoj postaji Koprivnica Aleksandra Krnjašić i dodala da su vozači naučeni paziti samo na sebe, no potrebno je paziti i na druge sudionike u prometu.

– Imamo dosta mladih vozača koji sve ranije upisuju autoškolu i nalaze se na prometnicama. Imamo dosta osoba starije životne dobi kod kojih je umanjena mogućnost da primjećuju sve oko sebe. Dolazi do velikog broja prometnih nesreća odnosno oštećenja na parkiralištima. Frekvencija vozila je sve veća i veća tako da zbilja moramo poštivati prometne propise i prilagoditi brzinu uvjetima na kolniku – jednostavno paziti jedni na druge i mislim da će se time situacija prometa znatno poboljšati – istaknula je.

Dodala je i kako je u prometu sve više nove vrste vozila – električnih romobila.

– Obaveza svih je da koriste zaštitnu kacigu, ako se voze po prometnicama morali bi imati prsluke da bi bili vidljiviji. Puno je padova, a to su onda većinom teške tjelesne ozljede. Savjet svim roditeljima je da radije kupe djeci dobar bicikl i pouče ga vožnji, jer ipak su to manje brzine, a i bicikl je stabilniji nego električni romobil. Nažalost, njih ima sve više i mi ćemo se prilagoditi tome i da ih nadziremo te da provodimo preventivne, ali i represivne aktivnosti kako bismo smanjili stradavanje ove nove skupine sudionika u prometu – zaključila je.

Slušaj uživo
zatvori