Nedjelja, 29. rujna 2024.

Policija u jednom danu zaustavila skoro 100 vozača, oni uzorni dobili su prigodne nagrade

Policijska uprava koprivničko-križevačka u srijedu je provela akciju nadzora pod nazivom “4 glavne ubojice u prometu”, a kontrolirani su i mladi vozači.

U akciji je izvršen nadzor 95 vozača od čega 12 mladih vozača te četiri putnika, kažu iz policije. Sankcionirano je ukupno 37 prometnih prekršaja, od čega je utvrđen jedan prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela od strane vozača, četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i 10 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Mladi vozači počinili su četiri prekršaja.

Izdvaja se 24-godišnji vozač koji je u 18:42 u Koprivničkoj ulici u Novigradu Podravskom vozio brzinom od 94 kilometra na sat iako je ograničenje 50 kilometara na sat. Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 29-godišnjeg vozača koji je u Ulici kralja Zvonimira u Botovu u 17:10 upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1,65 promila.

– Ističemo i 59-godišnjeg vozača koji je u 17:35 u Malom Ravenu, prije stjecanja prava, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,29 promila te nije koristio sigurnosni pojas – navode iz policije.

Od mladih vozača ističe se 20-godišnjak koji je u 18:55 zatečen u Ulici Blaža Mađera u Novigradu Podravskom kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,17 promila, dodaju.

Policijski službenici uključeni u provođenje akcije vozače koji nisu činili prometne prekršaje nagradili su prigodnim preventivnim materijalima, privjescima i blokovima.

Slušaj uživo
zatvori