Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Koprivnicu posjetili polaznici 24. naraštaja Ratne škole ‘Ban Josip Jelačić’

Koprivnicu su u srijedu u sklopu studijskog putovanja posjetili polaznici 24. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić”.

Tom prilikom, u Gradskoj upravi ugostili su ih Dario Jembrek, pročelnik Službe ureda gradonačelnika, i Ana Mlinarić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Također domaćini su bili i predstavnici Podravke – Marinko Beljo, direktor sektora Korporativna i informacijska sigurnost, te Lana Miletić, specijalistica za odnose s javnošću sektora Korporativni marketing i komunikacije.

Iz Gradske uprave poručili su da ovaj naraštaj Ratne škole ima 11 polaznika, među kojima je njih sedmero iz Hrvatske, a četiri su polaznika pripadnici oružanih snaga stranih zemalja. Polaznike Ratne škole predvodili su brigadir Mijo Kožić i pukovnica Jasna Đivan Perković.

Podsjetimo, Ratna škola “Ban Josip Jelačić” počela je s radom 1. prosinca 1998. godine. Do danas školu su završila 323 polaznika, među kojima je 264 polaznika iz Hrvatske i 59 inozemnih polaznika. Riječ je o najvišoj vojnoj školi u kojoj se školuju i osposobljavaju visoki časnici i državni službenici iz Hrvatske i inozemstva za sudjelovanje u procesu donošenja strategijskih odluka u području obrambenih i sigurnosnih poslova na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Slušaj uživo
zatvori