Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Nagrađeni višestruki darivatelji krvi iz Koprivničkih Bregi, Ivica Mehkek ruku spasa pružio 121 puta

Općina Koprivnički Bregi proslavila je Dan općine, a tom su prilikom uručene zahvalnice i prigodne novčane nagrade dobrovoljnim darivateljima s područja općine koji su darivali krv 75 puta i više od 100 puta.

Zahvalnice su dobili Ivica Mehkek, Zlatko Priščan, Dražen Šestanj, Stjepan Hunjet, Ivica Jalžečić, Božidar Korenjak, Marko Mehkek, Josip Mrzlečki, Stjepan Belko, Ivan Čani, Stjepan Sršek, Ivan Bunić, Biserka Manojlović, Davor Anušić i Franjo Kolenko.

Jubilarnim darivateljima krvi zahvalnice je uručio načelnik Općine Koprivnički Bregi Mato Kuzminski koji je zahvalio darivateljima na njihovoj nesebičnosti i humanosti, podsjetili su iz Crvenog križa Koprivnica te dodali kako su svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu Dana općine prisustvovali i Voditelj službe za zdravstvene programe i Službe traženja GDCK Koprivnica Karlo Ganžulić te Suradnik za humanitarne poslove i koordinaciju volontera Mladen Gabaj.

U ime nagrađenih, prisutnima se obratio Ivica Mehkek, koji je ruku spasa pružio 121 puta. Kazao je kako su krv dali iz humanih razloga te je iskazao nadu da će njihovim stopama ići i mladi.

– Ako svaka doza krvi spasi jedan život, onda smo mi spasili na stotine života. Drago nam je što je to netko prepoznao. Nadam se da će ovo potaknuti i mlade da daruju krv i spase život – istaknuo je.

Snimila Silvija Zidar

 

Slušaj uživo
zatvori