Nedjelja, 29. rujna 2024.

Nova Cengizova signalizacija već se ‘izlizala’, Grad: Pozvali smo ih da se vrate i sve poprave

U Koprivnici će idućeg tjedna biti radno – u planu je iscrtavanje horizontalne signalizacije na novouređenoj Kolodvorskoj, a Cengiz je zbog iste stvari pozvan na popravni.

Drava.info doznaje kako će iscrtavanje horizontalne signalizacije odnosno “lakiranje” bijelih crta na novouređenoj Kolodvorskoj početi tek dok se asfalt osuši, a ljepilo iz podloge ispari.

– Puno ovisi o vremenskim uvjetima, znači cesta mora biti potpuno suha, a vremenski uvjeti takvi da se iscrtana horizontalna signalizacija ne obriše ili ispere. Dakle, nakon kiše moramo pričekati bolje uvjete. U međuvremenu na Kolodvorskoj se završava uređenje bankina – doznali smo u Odjelu za izgradnju grada.

Dodali su kako iscrtavanje nije ni poželjno odmah nakon asfaltiranja jer je bitumen još pun ljepljivog materijala zbog kojega bijela boja “ne drži” najbolje.

Cengizove crte nisu dugo trajale

– Uvijek treba proći nekoliko suhih dana između asfaltiranja i bojanja. Dobar primjer imamo kod novog nadvožnjaka kod Peteranske i Đelekovečke gdje je radila tvrtka Cengiz. Njihova signalizacija na cesti se već obrisala, zbog čega su dobili nalog da sve ponove – pojasnili su u Gradskoj upravi.

Snimio Tomislav Matijašić.

Pothodnik na Zagrebačkoj

Dodajmo i kako je u visokoj fazi završenosti budući pothodnik iza Željezničkog kolodvora, koji izvodi Cengiz. Trenutno se izvode poboljšanja na pristupnim točkama za osobe s invaliditetom, a puna funkcionalnost pothodnika očekuje se tek s rekonstrukcijom cijelog kolodvora.

Snimio Tomislav Matijašić.

Pripremili Bojan Horvat i Goran Generalić.

Slušaj uživo
zatvori