Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Za volan sjeo pijan, bez vozačke, prometne, osobne… Sud mu oduzeo auto i strpao ga u zatvor, a morat će platiti i kaznu

Pozamašnim novčanim kaznama kažnjeni su vozači koji su u nedjelju počinili prekršaje u prometu na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, a jedan je završio i u zatvoru.

Naime, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici jučer je doveden 31-godišnjak koji je u nedjelju u 16:05 na cesti Peteranec – Sigetec vozio osobni automobil pod utjecajem alkohola od 1,49 promila, prije položenog vozačkog ispita i za vrijeme dok mu je donijeto rješenje o ukidanju i oduzimanju vozačke dozvole. Uz to, nije koristio sigurnosni pojas te kod sebe nije imao prometnu dozvolu niti osobnu iskaznicu.

– Zbog počinjenja istovrsnih prekršaja od vozača je privremeno oduzet osobni automobil koji je vozio te je o tome obaviješten sud koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom. U žurnom prekršajnom postupku vozilo je trajno oduzeto u korist Republike Hrvatske, vozač je kažnjen kaznom zatvora od 40 dana, novčanom kaznom od 1.279,64 eura te je predan u zatvor u Bjelovar – naveli su u policiji.

Uz to, na sud je jučer doveden i 49-godišnjak koji je u nedjelju u 15:44 u Virju u Miholjanskoj ulici vozio osobni automobil pod utjecajem alkohola od 1,35 promila.

– U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom od 1.279,64 eura i zabranom vožnje motornih vozila B kategorije na tri mjeseca – zaključili su.

Slušaj uživo
zatvori