Petak, 29. rujna 2023.

Slaven sutra odlazi na teško gostovanje Dinamu, trener Ferenčina: Imam vjeru u svoje igrače i smatram da možemo nešto napraviti u Zagrebu

Nogometaši Slaven Belupa nakon kratkog prvenstvenog predaha u subotu će gostovati na Maksimiru kod Dinama u Zagrebu.

Utakmicu osmog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige najavio je danas trener Farmaceuta Roy Ferenčina istaknuvši kako se on i cijela ekipa vesele sutrašnjoj utakmici.

– Idemo najboljem klubu koji uz Hajduk ganja prvo mjesto. Očekujemo dobru utakmicu. Želimo ponoviti ono što smo napravili u prijateljskoj utakmici protiv mlade reprezentacije Hrvatske gdje smo jako dobro izgledali. Imam vjeru u svoje igrače i smatram da možemo nešto napraviti u Zagrebu. S druge pak strane, moramo znati da je Dinamo favorit u ovoj utakmici. Nogomet je specifičan sport u kojem ne pobjeđuje uvijek najbolji tako da se nadam da možemo sutra nešto napraviti – objasnio je trener.

Ferenčina je objasnio kako je tek 10 dana na klupi Farmaceuta i da se još uvijek upoznaje s igračima.

– Došli su novi igrači i još čekamo igrača iz Adane Demirspora koji bi trebao doći ovih dana. Vidio sam da klub ima jako dobre igrača i da se može igrati puno bolje. Smatram da je najveći problem bila obrana, jer je u prvih sedam kola dobiveno jako puno golova. Dosta smo upravo na obrani radili posljednjih par dana. Nadam se da ćemo u obrani biti puno bolji i da ćemo i dalje biti efikasni te osvajati bodove – pojasnio je Ferenčina.

>> U Slaven Belupo na posudbu iz Turske dolazi mladi Kamerunac

Što se tiče zdravstvenog stanja momčadi, strateg Farmaceuta rekao je kako laganih problema imaju Račić, Cascini i Caimacov.

Dodajmo kako će glavni sudac utakmice biti Mateo Erceg, dok će njegovi pomoćnici biti Bojan Zobenica, Alen Jakšić i Marino Majstorović. VAR sudac bit će Marin Vidulin, a AVAR Luka Pajić.