Petak, 29. rujna 2023.

FOTO Đurđevački vrtićarci dobili četkice za zube, Janči: Ovo je nastavak aktivnosti u postizanju našeg cilja – grada s najljepšim dječjim osmijehom

Mali polaznici Dječjeg vrtića Maslačak iz Đurđevca nagrađeni su četkicama za zube.

Naime, nakon ljetnih praznika vrtićke mališane obišli su gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica.

– Prilikom svog posjeta podijelili su im četkice za zube kako bi ukazali na važnost redovite higijene zuba i upozorili da je pranje zuba preventivna mjera u sprečavanju nastanka karijesa. Djeca su s oduševljenjem birala koji oblik i koju boju četkice žele te pojasnila svojim gostima kako se peru zubići, nakon čega su brižno svoje nove četkice pospremili u svoje ormariće – naveli su u Gradu Đurđevcu.

Janči je tom prilikom podsjetio da Grad u suradnji s vrtićem i Osnovnom školom Đurđevac na početku svake školske godine organizira edukacije i brojne kreativne aktivnosti kako bi se djeci i roditeljima ukazalo na važnost higijene usta od najranije dobi.

– Znamo da je lijep i zdrav osmijeh najljepše vidjeti na dječjem licu, a preduvjet tome su lijepi i zdravi zubi. Tako na početku školske godine na školskim klupama svi učenici na poklon dobiju četkicu za zube za borbu protiv karijesa i jabuku za koju je dobro poznato da čisti i izbjeljuje zube. Ovo je samo nastavak naših aktivnosti u postizanju našeg cilja – grada s najljepšim dječjim osmijehom – naglasio je gradonačelnik.

Spomenimo i da đurđevački vrtić svake godine organizira brojne aktivnosti i radionice kojima nastoji podučiti mališane o pravilnoj brizi i zdravlju zubića, bolestima zuba i kako pravilno prati zube.