Četvrtak, 18. travnja 2024.

Program u povodu Tjedna upoznavanja groblja Europe 2023.

Komunalac d.o.o. u suradnji s Povijesnim društvom Koprivnica, ove će se godine prigodnim programom pridružiti akciji Tjedan upoznavanja groblja Europe, koji se obilježava na grobljima diljem Europe od 26. svibnja do 4. lipnja 2023. godine.

“Tjedan upoznavanja groblja” je manifestacija koja se održava diljem Europe tijekom mjeseca svibnja i lipnja s ciljem podizanja svijesti o važnosti groblja, njihovih arhitektonskih rješenja, umjetničkih spomenika te povijesnih činjenica vezanih uz nastanak i razvoj grobnih cjelina.

Komunalac d.o.o. uključilo se i ove godine u obilježavanje uz edukativnu šetnju i upoznavanje s grobljem i životopisima najpoznatijih osoba koje su na njemu sahranjene pod vodstvom povjesničara prof.dr.sc. Hrvoja Petrića. Program edukativne šetnje održat će se u četvrtak 1. lipnja u 16 sati ispred kapelice Svetog Duha na Gradskom groblju.

Komunalac d.o.o. član je udruge ASCE (međunarodna europska udruga značajnih povijesnih groblja) od travnja 2017. godine, a članovi udruge svake se godine uključuju u realizaciju navedenog projekta. OVDJE možete saznati ukratko o najznačajnijim kulturnim objektima i spomenicima te hortikulturi Gradskog groblja.

Izvor: GKP Komunalac
zatvori