Utorak, 23. travnja 2024.

Počinju upisi u Umjetničku školu Fortunat Pintarić, Šandl: Interes za glazbenom i plesnom školom ne jenjava

Idući tjedan počinju upisi u prve razrede osnovne glazbene i plesne škole u Koprivnici i područnim odjelima u Virju i Đurđevcu.

Kako nam je rekla ravnateljica Umjetničke škole Fortunat Pintarić Ariana Šandl, najveći interes učenika se već uobičajeno očekuje za klavir i gitaru, no tu su i drugi instrumenti.

– Važno je zainteresirati učenike i za ostale instrumente poput puhačkih ili trzalačkih. Za harmoniku, tamburu i gitaru povećat ćemo broj upisnih mjesta, a roditeljima poručujemo da razmisle i o drugim instrumentima. Glazbena škola ne mora biti bazirana samo na klaviru – kazala je.

Osim u glazbene odjele, upisi će se odvijati i u četverogodišnju plesnu školu, rekla je Šandl i objasnila od čega se sastoje prijemni ispiti.

– Prijemni ispit sastoji se od provjere sluha, pjevanja pjesme prema izboru kandidata te ritmičkog primjerka kako bismo provjerili motoričke sposobnosti kod djece. Za plesnu školu također provjeravamo motoričke sposobnosti – dodala je.

Ravnateljica ne sumnja da će i ove godine popuniti sve odjele te ju veseli što interes za glazbenom i plesnom školom ne jenjava.

– U školi sam već 30 godina i nikada nismo imali problem kada je riječ o prijemnim ispitima. Broj zainteresiranih varira iz godine u godinu, ali uvijek dovoljan broj učenika dođe već na prvim rokovima – istaknula je.

Prijemni ispiti će se najprije odvijati za područne odjele i to u Osnovnoj školi Đurđevac u ponedjeljak s početkom u 18:30, dok će se u utorak svi zainteresirani moći upisivati u glazbenu i plesnu školu u Koprivnici. Taj su dan upisi organizirani u dva termina – 10 i 17 sati.

Dodajmo i da će u slučaju potrebe prijemni ispiti biti još jednom ponovljeni do kraja lipnja.

Tekst pripremile Sonja Barčanec i Hana Volenik.

Izvor: umjetnicka.net
Izvor: umjetnicka.net
zatvori