Četvrtak, 25. travnja 2024.

Koprivnica zadnjih mjeseci više liči na ratnu zonu nego na veliko gradilište, gradonačelnik smiruje: Ajmo još samo malo strpljenja

Diljem Koprivnice u tijeku su brojni infrastrukturni zahvati, a nekoliko ključnih prometnica je zatvoreno za promet, ili će tek biti.

Podsjetimo, od konkretnijih zahvata trenutno traje rekonstrukcija nadvožnjaka na državnoj cesti broj 2, za promet su zatvorene i Pavelinska ulica, Ulica Dubovec, Ulica Ivana Meštrovića i Ulica Augusta Šenoe, a s prvim danom srpnja trebala bi se zatvoriti još jedna važna prometnica – Ulica Ivana Česmičkog.

>> FOTO Nakon što se u promet puste nadvožnjaci, početkom srpnja zatvara se još jedna važna prometnica

Građani se zbog svega toga žale na velike čepove koji se stvaraju na nekoliko važnih prometnih poveznica u gradu, kao primjerice u jutarnjim i popodnevnim satima na raskrižju Zagrebačke ulice, Varaždinske ceste i Ulice Ivana Česmičkog. U prilog prometnom kolapsu i “ratnoj zoni” idu i raskopane sporedne gradske ulice, kao i pješačko-biciklističke staze diljem grada na kojima su radovi završeni, ali saniranje još nije provedeno.

Pješačko-biciklistička staza u Ulici Stari Brežanec već mjesecima nije sanirana, tvrde građani / Izvor: Što vas žulja – Koprivnica (Facebook)

Izbjegavanje rupa na stazama i cestama koje na ponekim mjestima sliče rovovima, kao i gužve na gradskim prometnicama, dakle, sve više smetaju, no i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić kazao nam je da trenutna situacija “ide na živce” Gradskoj upravi, ali i njemu osobno, ali ipak treba gledati širu sliku, mišljenja je.

– Nije ugodno kad je sve raskopano i kad imamo prometne čepove, ali radimo projekte i stvaramo prostor za prometne i percepcijske iskorake u vizuri grada za naredna desetljeća. Rekonstrukcija nadvožnjaka i novi rotor Zagrebačka – Križevačka puno će značiti, kao i sve ono što se radi kroz Aglomeraciju. Ajmo još samo malo strpljenja jer će rezultati kroz Aglomeraciju, drugi kolosijek i ostale zahvate biti sjajni – istaknuo je Jakšić.

OGROMAN PORAST Od zatvaranja prometnica u Koprivnici drastično povećanje broja prometnih nesreća

 

zatvori