Četvrtak, 25. travnja 2024.

KOMEMORACIJA ZA VJEKOSLAVA FLAMACETU Koren: Bila mi je čast raditi s čovjekom koji je uvijek u prvi plan stavljao ljude

U prostorijama Doma kulture u Đurđevcu održana je komemoracija za Vjekoslava Flamacetu, istaknutog prosvjetnog djelatnika te zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije u dva mandata.

Komemoraciji su prisustvovali župan Darko Koren sa županijskim pročelnicima, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima te đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči i Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca.

– Bila mi je čast poznavati i raditi s čovjekom koji je uvijek u prvi plan stavljao ljude. Bio je jednostavan i blizak svakom čovjeku, vrlo duhovit i skroman te će kao takav zasigurno ostati upamćen. Svojim djelima i velikim predanim radom neumorno je pokazivao kako mu je dobrobit zajednice i razvoja društva uvijek na prvom mjestu – kazao je župan Koren.

Dodao je kako je teško izdvojiti sve nagrade i priznanja koja je Vjekoslav Flamaceta primio, no izdvojio je Plaketu župana koju je dobio za razvoj lovnog gospodarstva u našoj županiji.

– Nagrada je uistinu otišla u prave ruke jer je Vjekoslav bio profesionalac s vizijom koji je volio prirodu te brinuo o zaštiti flore i faune. Ostat će zapamćen po svojem predanom radu, brojnim javnim interesima za koje se nesebično zalagao, a ponajviše po ljubavi prema rodnom kraju koji je neizmjerno volio – istaknuo je.

Spomenimo kako su se od preminuloga biranim riječima oprostili i gradonačelnik Janči, Marko Fucak u ime gradskog i županijskog SDP-a, Danijel Domišljanović iz Osnovne škole Đurđevac te Nevenko Jakopović, predsjednik županijskog Lovačkog saveza.

Nakon emotivnih govora posljednji ispraćaj održan je na Gradskom groblju u Đurđevcu.

zatvori