Četvrtak, 25. travnja 2024.

Karlo Galinec će i naredne četiri godine biti ravnatelj Knjižnice i čitaonice Fran Galović

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice vijećnici su potvrdili odluku kojom Karlo Galinec i u narednom mandatu ostaje ravnatelj Knjižnice i čitaonice Fran Galović.

Podsjetimo, statutom Knjižnice i čitaonice Fran Galović propisano je da ravnatelja knjižnice imenuje predstavničko tijelo osnivača na prijedlog Upravnog vijeća. Zbog skorašnjeg isteka trenutnog mandata ravnatelja, Upravno vijeće je donijelo odluku o raspisivanju javnog natječaja koji je objavljen 12. travnja. Na javni natječaj pristigla je jedna prijava i to Karla Galinca koji obavlja dužnost ravnatelja i u dosadašnjem mandatu.

Upravno vijeće je na sjednici održanoj 26. travnja utvrdilo da kandidat ispunjava sve uvjete iz natječaja te je jednoglasno donijelo odluku o prijedlogu za imenovanje ravnatelja kojom se Karlo Galinec, diplomirani ekonomist iz Koprivnice, predlaže za ravnatelja, a imajući u vidu potpuno udovoljavanje uvjetima iz natječaja te četverogodišnji plan rada koji je ambiciozan, realan i sveobuhvatan, piše u materijalima Gradskog vijeća.

Njegovu su kandidaturu danas prihvatili i potvrdili koprivnički gradski vijećnici.

– Karlo Galinec je stvarno imao specifičan mandat s obzirom na to da se u 2020. i 2021. godini nije moglo funkcionirati kako smo navikli. No, vrlo su se u knjižnici okrenuli novim platformama, novim idejama, pokrenuli su neke nove stvari koje su naišle na pozitivan odjek kod građana, konačno je riješen bibliobus, a odradili smo i pripremne radnje za ITU mehanizam kako bi konačno sagradili novu zgradu knjižnice. Kad zbrojimo svu težinu mandata i sve iskorake koji su odrađeni u životu i djelovanju knjižnice mogu jedino reći da Karlo Galinec zaslužuje povjerenje za novi mandat ravnatelja – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice.

Novi mandat ravnatelja počinje 15. srpnja, a trajat će naredne četiri godine.

zatvori