Subota, 20. travnja 2024.

Bogat program pripremljen za proslavu Dana općine Gola

Općina Gola pripremila je bogat program povodom proslave Dana općine.

Program je započeo 20. svibnja kada je održana Mala škola keramike i snimanje televizijskog serijala “Najbolje iz Hrvatske”, a 24. svibnja održano je sportsko druženje učenika i djelatnika Osnovne škole Gola i Kavulak Janos Altalanos Iskole iz Berzenca.

Program će se nastaviti ovu subotu u 14 sati druženjem uz domaće specijalitete i starinske igre iza stare škole u Ulici Augusta Šenoe.

U petak, 9. lipnja, mještani će moći uživati u Večeri folklora koja će se održati u 20 sati u dvorani Osnovne škole Gola. Na manifestaciji će nastupiti folklorna skupina Dječjeg vrtića Zvončić, folklorna skupina Osnovne škole Gola, Udruga Prekodravski zvon, Kulturno umjetničko društvo Ždala, Hrvatsko pjevačko društvo Ferdo Rusan Virje te Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec. Kraj programa obilježit će glazbeno iznenađenje.

Ponedjeljak, 12. lipnja, bit će rezerviran za svečanosti pa će tako u 10 sati biti otvorenje školskog igrališta u Goli, zatim će u 10:30 biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća u maloj dvorani Osnovne škole Gola, a u 11:30 bit će pripremljen ručak u Društvenom domu u Goli.

U utorak 13. lipnja u 11 sati bit će održana sveta misa u župnoj crkvi sveta Tri kralja u Goli, a u srijedu 14. lipnja u 18 sati mještani će moći uživati u predstavi “Kazalište – što, kako i zašto uopće” u sklopu programa Bibliobusa u Društvenom domu u Goli.

Sportski susreti branitelja u Društvenom domu u Goli održat će se u subotu, 17. lipnja u devet sati. Natjecanje u gađanju letećih meta i lovačko druženje u organizaciji Lovačko streljačke udruge Prekodravlje održat će se u nedjelju, 18. lipnja, u 10 sati u Lovačkom domu u Otočki.

Krajem mjeseca, 21. lipnja, povodom Dana Osnovne škole Gola u 19 sati bit će održana svečana priredba učenika u školskoj sportskoj dvorani.

U nedjelju, 25. lipnja u 11 sati bit će sveta misa u Crkvi svetog Ivana Krstitelja u Gotalovu, zatim će u 15 sati biti organiziran prigodan program Gotalovečki zestanek i u 16 sati proslava 50 godina Nogometnog kluba Prekodravec na nogometnom igralištu u Ždali.

Zadnjega dana obilježavanja Dana općine, 1. srpnja u 10 sati bit će proslava 130 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ždala u Društvenom domu u Ždali.

zatvori