Petak, 29. ožujka 2024.

Vozač teretnjaka s 3,23 promila uhvaćen u Kolodvorskoj

Tijekom vikenda u Podravini i Prigorju zabilježeno je šest prometnih nesreća i sankcionirano 276 prometnih prekršaja.

Poručili su to iz Policijske uprave koprivničko-križevačke i dodali da su okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile nepropisno kretanje vozila na kolniku, nepoštivanje prednosti prolaska, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i brzina neprimjerena uvjetima.

Kada je riječ o prometnim prekršajima, u policiji napominju da je najviše bilo prekoračenja dopuštenih brzina kretanja i vožnji pod utjecajem alkohola.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak u 15:50 u Koprivnici u Kolodvorskoj ulici kod 57-godišnjeg vozača teretnog vozila koji je vozio pod utjecajem alkohola od 3,23 promila. Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu u 11:46 u Kalinovcu na državnoj cesti broj 2 kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 134 kilometra na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat – objašnjavaju u policiji.

Ističu da su dvojica vozača bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, nakon čega su pušteni. Trojica su bila uhićena nakon čega je nad njima proveden žurni prekršajni postupak.

zatvori