Srijeda, 24. travnja 2024.

Trener Zrinski nakon obrane naslova prvaka: Stekli smo uvjete za viši rang i na putu smo da uđemo u Četvrtu ligu

Nogometaši Bratstva iz Kunovca prošlog su vikenda osvojili naslov prvaka u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi.

Podsjetimo, remijem drugoplasiranog Graničara iz Đurđevca protiv Tomislav Radnika vodeći Kunovčani su u subotu i matematički postali prvaci s obzirom na bodovnu razliku između prve i druge ekipe, a plasman su dodatno učvrstili u nedjeljnoj utakmici protiv posljednje sigečke Mladosti koja napušta prvoligaško društvo. Spomenimo još i da su nogometaši Bratstva isti naslov osvojili i prošle godine.

>> FOTO [1. ŽNL] Picoki remizirali i Kunovčanima osigurali naslov prvaka, Miklinovčani izgubili

>> FOTO [1. ŽNL] Sigečani napuštaju prvoligašku družinu, Bratstvo se dodatno ‘zacementiralo’ na vrh tablice

Kako je to pak na jučerašnjoj konferenciji za medije rekao trener Bratstva Dejan Zrinski, nakon osvojenog prvog mjesta prošle sezone postojala je ambicija za prelazak u viši rang, odnosno Četvrtu nogometnu ligu Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, no to zbog tehničkih poteškoća ipak nije ostvareno.

– Nastavili smo igrati u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi gdje nam je uz prvo mjesto bio cilj doći i do završnice Županijskog nogometnog kupa; prvo mjesto smo osigurali u trećem kolu prije kraja, možda malo i nesretno jer smo mogli i pet kola prije kraja, no to sad nije bitno, prvi smo. Stekli smo uvjete za viši rang i na putu smo da uđemo u Četvrtu ligu – istaknuo je Zrinski.

Nastavio je i da su u klubu zadovoljni postignućima u aktualnoj sezoni.

– Imali smo padova, no od prvog do zadnjeg kola nikad nije došlo do pitanja hoćemo li biti prvi. Tehnički smo kvalitetniji od svih ekipa i spremni uz malu rekonstrukciju da i u Četvrtoj ligi dobro predstavimo naš klub – poručio je.

Po pitanju prelaska u viši rang još je otkrio da su svi tehnički uvjeti zadovoljeni, a drago mu je da će se od jeseni moći natjecati s boljim ekipama i u boljim uvjetima, dodao je Zrinski.

>> FOTO [ŽUPANIJSKI KUP] Križevčani uvjerljivom igrom u Kunovcu osigurali polufinale

Kada je pak riječ o Županijskom nogometnom kupu, kazao je kako postoji gorčina što momčad nije došla do završnice.

– U Križevcima smo u četvrtfinalu jako dobro odigrali utakmicu, tamo smo trebali sve riješiti. Na domaćem terenu su bile nesretne okolnosti jer se četiri-pet igrača ozlijedilo, i to tri teže. Sreća nas je okrenula i nismo uspjeli proći dalje – zaključio je Zrinski.

zatvori