Četvrtak, 25. travnja 2024.

Trener Podravkašica Pranjić uoči završnice Kupa: Želim tu pobjedu za klub, za grad i za navijače

Završnica Hrvatskog rukometnog kupa za žene održat će se od 25. do 27. svibnja u Poreču, a četiri najbolje ekipe koje su osigurale svoje mjesto u Poreču su Lokomotiva, Koka, Dalmatinka i Podravka Vegeta.

Polufinalnu utakmicu Dalmatinke i koprivničkog kluba najavio je na jučerašnjoj konferenciji za medije trener Antonio Pranjić.

– Ta prva polufinalna utakmica nam slijedi protiv Dalmatinke koja igra tu duboku i agresivnu obranu, a zadnji susret u Pločama bio je prožet napetom atmosferom svih 60 minuta pa se na sličnu atmosferu i igru pripremamo i sada. Očekujem prolazak i tu finalnu utakmicu gdje idemo braniti trofej. Želja nam je da on ostane u Koprivnici i da ovu sezonu završimo s osvojenim kupom – rekao je Pranjić.

Andrea Šimara podsjetila je da je prvenstvo gotovo i slijedi završnica Kupa.

– Dobro se pripremamo već duži period. Idemo utakmicu po utakmicu. Prva nam je utakmica s Dalmatinkom. To je dobra ekipa, igraju čvrstu obranu 5-1, a mi svi očekujemo pobjedu i izvjesno je finale s Lokomotivom. Za tu utakmicu također očekujemo čvrstu obranu, a mi želimo dati sve od sebe te je želja obraniti naslov iz prošle sezone – kazala je Šimara.

Ana Pandža se složila kako pripreme teku dobro i ona vjeruje u ekipu te ispunjenje cilja.

– Pripremamo se i jedva čekamo finale no moramo ići utakmicu po utakmicu. Paralelno se pripremamo za Dalmatinku i Lokomotivu, ali vjerujemo kako ćemo doći do pobjede protiv Dalmatinke. S Lokomotivom očekujemo tešku utakmicu no sigurna sam da možemo pobijediti jer smo to učinili i u posljednjoj utakmici u Koprivnici. Moramo igrati čvrstu obranu, zabijati lake golove i pehar ostaviti u Koprivnici – istaknula je.

Na novinarsko pitanje kakav je bio drugi dio sezone u kojem je on vodio ekipu, Pranjić je odgovorio kako smatra da su to razdoblje odradili dosta dobro.

– Zadovoljan sam igračicama i mislim da smo napredovali i individualno i ekipno. Zadovoljan sam i radom na treninzima i pristupom utakmicama te na kraju i ta utakmica protiv Lokomotive koju smo pobijedili završila je u našu korist, a vjerujem da smo je mogli i ranije prelomiti. Žao mi je što ovo zadnje razdoblje s nama nije bilo Eme Guskić koja se povrijedila u tom derbiju te je operirana zato što je ona bila dosta važna u našoj igri, ima posebnu vrijednost u igri i ostvarenju nekih naših zamisli na terenu. Sve ostale igračice su zdrave i jedva čekamo završnicu u Poreču – napomenuo je.

Nadovezao se trener Pranjić i na pitanje o pritisku te naglasio kako jedini pritisak koji osjeća jest onaj koji sam sebi stvori.

– Sad dolazi ta završnica i eventualno finale koje svi očekujemo protiv Lokomotive i to će sigurno biti jedna teška utakmica, derbi, kao što je bilo i posljednjih godina. To su utakmice koje se uglavnom igraju u egalu i prelome se na jednu ili drugu stranu, a mi se nadamo da će se prelomiti na našu. Sam sebi radim najveći pritisak jer želim tu pobjedu, za klub, za grad, za navijače i želim da završimo sezonu na najbolji mogući način – zaključio je Pranjić.


Raspored utakmica

Četvrtak, 25.05.2023.

17:00 sati – RK LOKOMOTIVA ZAGREB (Zagreb) – ŽRK KOKA (Varaždin)

19:00 sati – RK PODRAVKA VEGETA (Koprivnica) – ŽRK DALMATINKA (Ploče)

Subota, 27.05.2023.

17:30 FINALE

zatvori