Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO: ŽELJEZARA MAVIK Željko i Maja prije 11 godina pokrenuli obiteljski biznis, a prošle proširili poslovanje: Kad nešto volite, rezultat mora doći

Koprivnička Željezara Mavik ovih dana obilježava 11 godina poslovanja, a od prije godinu dana svoje usluge kupcima nudi i u novoj trgovini u poslovnoj zoni Dravska na adresi Ivana Đurkana 4.

Riječ je o obiteljskom poslu koji je počeo 2012. godine kada su Željko i Maja Kišiček u Ulici Frana Galovića u Koprivnici otvorili svoju prvu željezaru.

– S obzirom na to da nam se posao širio, prošle godine odlučili smo se i na fizičko proširenje; zapravo, potaknuo nas je Grad Koprivnica koji je po povoljnim uvjetima nudio zemljište u poslovnoj zoni Dravska i tada smo se odlučili da bismo izgradili novi objekt. Onda je došla pandemija koronavirusa pa nas je to malo zaustavilo, a u međuvremenu nam se na prodaju ponudio objekt u kojem smo sada i odlučili smo se za kupnju, smatrali smo da nam je to povoljnija investicija. Riječ je o obiteljskom poslu, teško ponekad je, no ide nam – ispričao nam je Željko Kišiček.

Snimio Tomislav Matijašić.

U svojim trgovinama tako nude, primjerice, vijčanu robu, brusne i rezne materijale, crnu metalurgiju, ugradne sisteme, ručni alat i slično. Riječ je zapravo o standardnoj ponudi, objasnio je Kišiček.

Zanimljivo je da u sklopu nove trgovine djeluje i Caffe bar Pri Kicoju.

– Kafić smo otvorili jer nam je bila želja da kupci mogu popiti kavu kad u trgovini čekaju, na primjer, rezanje cijevi. Zadovoljni smo poslovanjem kafića – istaknuo je Kišiček.

Snimio Tomislav Matijašić.

Osim poslovanjem kafića, zadovoljni su i radom same željezare.

– Trenutno smo zadovoljni i radimo više prometa nego u manjem prostoru, no još treba proći vremena da se ljudi priviknu – kazao je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Spomenuli smo i da je riječ o obiteljskom poslu, a Kišiček je napomenuo da je u poduzetništvu najvažnija ljubav prema onome što radite.

– Dobro nam je, volimo svoj posao. Željezara nam je bila želja i naš san, kako smo to rekli prošle godine na otvorenju. Kad nešto volite i dajete se u to, rezultat mora doći – poručio je.

Spomenimo za kraj da Kišičeki u planu imaju i širenje ponude, odnosno nove poslovne pothvate.

– Planiramo proširiti asortiman crne metalurgije i ogradnih sistema pošto imamo dosta veliki prostor. Želja nam je napraviti i još jedan natkriveni prostor od 250 do 500 kvadrata za skladištenje robe i povećanje asortimana – zaključio je Kišiček.

zatvori