Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Učenici Obrtničke škole Koprivnica osvojili dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na izložbi inovacija

Učenici Obrtničke škole Koprivnica osvojili su dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na 8. izložbi inovacija I3G koja se održala u Ivanić Gradu.

– Leonardo Goričanec, učenik trećeg razreda zanimanja stručni tehničar s primijenjenim računalstvom pod mentorstvom Zlatka Dodleka izradio je impresivni “Pametni staklenik/rasadnik”. Njegov izum je zasluženo osvojio zlatnu medalju, a Leonardo je svojom vještinom i trudom oduševio sve prisutne – poručili su iz škole.

Dodaju da je Luka Cuković, učenik četvrtog razreda smjera tehničar za računalstvo pod mentorstvom Dubravke Jakupec stvorio “Igraću konzolu s Raspberry Pi”. Njegovo remek-djelo također je nagrađeno zlatnom medaljom, dok je Luka pokazao iznimnu stručnost i inovativnost, govore u školi.

– Ponosno objavljujemo da je Matija Habek, učenik četvrtog razreda smjera tehničar za računalstvo pod vodstvom mentora Danijela Mustafe osvojio srebrnu medalju. Njegov trud i predanost u izradi projekta “DIY 3D printer” zaslužuju posebno priznanje – ističu u školi.

Napominju kako je ova izložba okupila nadarene učenike, studente i inovativne poduzetnike iz cijele Hrvatske.

– Predstavljeno je gotovo stotinu inovacija koje su obuhvatile različita područja te je naglasak bio na važnosti poticanja kreativnosti i inovacija od najmlađih do najstarijih. Ovaj izvanredan uspjeh naših učenika dokazuje ne samo njihovu stručnost u području inovacija, već i posvećenost našeg obrazovnog tima koji ih je vodio i podržavao tijekom ovog izazovnog puta – zaključuju.

zatvori