Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO [TREĆA ŽNL] Drava iz Podravskih Sesveta osvojila naslov prvaka kolo prije kraja

Po ugodnom sunčanom vremenu i odličnom travnatom terenu igrališta Nogometnog kluba Drava u parku Kladje odigrana je utakmica 21. kola Treće koprivničko-križevačke županijske lige između domaćina Drave i Nogometnog kluba Udarnik iz Zablatja.

Mnogobrojni gledatelji, navijači obje momčadi i ljubitelji raznih sportova mogli su uživati u neviđenim sportskim potezima svojih ljubimaca očekujući pobjedu domaćina i osvajanje naslova prvaka. To se i dogodilo. Nakon sučevog zvižduka rezultat je bio 7:0 za domaćina, a golove su postigli Babić 2, M. Posavec, Šokec, Mikloš, Škriljak i Živko. Ovdje treba istaknuti da od tri dosuđena jedanaesterca za domaćina golman gostujuće momčadi obranio je dva.

Bila je to vrlo zanimljiva i na trenutke uzbudljiva utakmica oštra, čvrsta i gruba ponekad na rubu incidenta. Dodijeljena su dva žuta kartona i jedan crveni te su izvršene dvije izmjene.

Time je Drava s 54 boda i nevjerojatnom gol razlikom +83 (95/14) osvojila prvo mjesto na tablici, bez obzira na rezultate drugih utakmica, a Matija Posavec s ukupno postignutih 39 golova je nedostižan kao prvi strijelac Treće županijske nogometne lige.

Tekst: Stjepan Jagić

zatvori