Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Podravkašice osvojile četiri zlatne medalje na hrvačkom turniru u Poreču

Hrvači i hrvačice iz Hrvačkog kluba Podravka nastupili su na međunarodnom turniru World wrestling festival u Poreču koji je okupio 125 natjecatelja iz 13 zemalja.

– Na ovom natjecanju imali smo pet hrvačica i dva hrvača. Djevojčice su bile gotovo besprijekorne. Lara Blažeković ovoga je puta nastupila u kategoriji do 42 kilograma, no niti veća težinska kategorija nije ju zaustavila da osvoji zlatnu medalju. Zlato je isto tako osvojila i Rajna Tot u kategoriji do 58 kilograma – javljaju iz kluba.

U uzrastu kadetkinja natjecale su se Jelena Mijatović, Veronika Vilk i Jana Ruđic.

– Jelena je trebala nastupiti u kategoriji do 57 kilograma, no došlo je do spajanja kategorija te je prebačena u kategoriju do 61 kilogram. Unatoč tomu, osvojila je prvo mjesto. Veronika je nastupila u svojoj standardnoj kategoriji do 69 kilograma te ostvarila vrlo sigurnu pobjedu protiv predstavnice Srbije, a Jana je osvojila drugo mjesto u kategoriji do 72 kilograma – dodali su.

Od hrvača nastupili su Nikola Golubović Matan te Leon Kolar koji su ostali bez plasmana u grupnoj fazi.

Ženska reprezentacija Hrvatske ekipno je osvojila prvo mjesto u oba uzrasta, a spomenimo kako su treneri reprezentacije za hrvački kamp odabrali Laru Blažeković i Leona Kolara.

zatvori