Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Na šahovskom turniru u Starigradu nastupilo 108 igrača, među njima su bili i mladi koprivnički šahisti

U Domu kulture u Starigradu održan je brzopotezni šahovski turnir na kojem je nastupilo rekordnih 108 igrača s područja Zagreba, 12 županija i Srbije.

Uz glavni turnir Gospodar svibnja 2023., održan je i Mali gospodar za šahiste do 12 godina.

Na glavnom turniru nastupila su 83 igrača, a prvo mjesto u ukupnom plasmanu osvojio je FIDE-majstor Daniel Vojak iz Svete Nedelje. Drugi je bio FIDE-majstor Goran Šegović iz Mihovljana, dok je treće mjesto zauzeo igrač Šahovskog kluba Brda iz Splita, FIDE-majstor Lovro Ćupić.

– Najbolje plasirani koprivnički šahisti bili su Jan Horčička na 13. mjestu te Marko Đukin na 20. mjestu. Ognjen Domović iz Đurđevca bio je najuspješniji u kategoriji do 20 godina – kazali su iz Šahovsko športskog kluba Koprivnica.

Na Malom gospodaru u uzrastu do 12 godina nastupilo je 25 igrača, a na petom mjestu našao se koprivnički šahist Leon Filip Razman.

Iz kluba ističu kako je posebna zanimljivost da su na turniru nastupila tri najmlađa člana obitelji Malarić iz Svete Nedjelje te Sokač iz Križevaca.

Spomenimo kako su u održavanju turnira pomogle Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije i Zajednica športskih udruga Grada Koprivnice. Organizaciju turnira volonterski su odradile obitelji koprivničkih šahista.

zatvori