Četvrtak, 25. travnja 2024.

Trener Podravke Antonio Pranjić objeručke prihvatio dobro znani posao: Želja nam je na tribine vratiti naše najvjernije navijače

Nakon nedavnih burnih zbivanja u klubu, rukometašice Podravka Vegete s novim/starim trenerom ušle su u mirnije vode.

Podsjetimo, Podravkašice su početkom veljače u domaćem prvenstvu upisale neočekivan poraz protiv ekipe Dugog Sela nakon čega je uslijedilo nekoliko teških dana, odnosno došlo je do smjene trenera. Nedugo nakon mnoge je obradovala vijest kako na klupu Podravka Vegete sjeda domaći dečko, mladi Koprivničanac Antonio Pranjić, doondašnji pomoćni trener prve ekipe. Razgovarali smo ovog tjedna stoga s novim glavnim trenerom Podravke koji nam je otkrio nešto više o svojoj “novoj” ulozi, očekivanjima, ambicijama i planovima.

>> Babić je i službeno prošlost, na klupu Podravke sjeo domaći dečko

Kako je to na svojoj prvoj konferenciji za medije u trajnoj ulozi glavnog trenera rekao Pranjić, ekipi je bio potreban potpuni restart. Upitali smo ga zato kakva je situacija danas, otprilike mjesec i pol dana nakon, odnosno je li nakon restarta došlo i do uspješnog starta.

– S obzirom na to da smo doživjeli šokantan poraz, normalno da je bilo potrebno da cijela ekipa okrene novi list i da se krene u drugačijem smjeru. Odmah smo počeli s rješavanjem situacija koje prije nisu bile u redu i koje je trebalo odmah popraviti, u ovih mjesec i pol dana se vidi pomak u igri i u onome što ja tražim od ekipe. Cure zasad to uspješno odrađuju – otkrio nam je Pranjić.

Snimio Tomislav Matijašić.

“Stara” funkcija u novom okruženju

S obzirom na to da se Pranjić već nekoliko puta našao u (privremenoj) ulozi glavnog trenera, upitali su ga smatra li opravdanim što ga dio publike i medija naziva “dežurnim vatrogascem”.

– Od pomoćnog trenera se i očekuje da, kada dođe do takvih situacija, uskoči i odradi posao kako treba. Prvi put je to bilo nakon tragične smrti Zlatka Saračevića, tada sam odradio ondašnju sezonu do kraja u kojoj smo posljednji put osvojili naslov prvakinja u domaćem prvenstvu. U funkciji glavnog trenera našao sam se i nakon smjene Nevena Hrupeca te sada nakon Željka Babića – kazao je Pranjić.

Pranjić je imao i vatreno “krštenje”. Naime, prva utakmica koju je i službeno odradio u ulozi glavnog trenera bila je protiv norveške Sole u Europskoj ligi. Puno vremena za pripremu tada nije imao s obzirom na to da se smjena trenera dogodila svega par dana prije važne utakmice. Ipak, u tom susretu od strane publike prihvaćen je vrlo pozitivno, Bepova dvorana je bila znatno popunjena, čulo se navijanje, a ekipa je, unatoč porazu, ispraćena pljeskom.

>> FOTO Unatoč borbenoj igri Podravkašica i brojnim navijačima, bodovi protiv Sole ipak nisu osvojeni

– To mi je puno značilo, cijela ekipa je to osjetila na utakmici. I sada se osjeća velika podrška javnosti i okoline te mojih najbližih. To mi je samo motivacija da sve što radim bude još bolje i na razini te da do kraja sezone na svim područjima damo maksimum – istaknuo je i dodao kako mu značajna podrška ne stvara pritisak, već mu je jedina želja da opravda povjerenje.

Funkciju glavnog trenera pritom smatra vrlo odgovornom.

– Drugačija je uloga i odgovornost; u ulozi pomoćnog trenera imaš nekog iznad sebe, a sada si ti taj koji je odgovoran i koji donosi odluke. Cure su me prihvatile i ja sam prihvatio njih, zasad je odlična atmosfera i na treninzima i utakmicama – napomenuo je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Kada je riječ o osobnim profesionalnim ambicijama, želja mu je da navijači koji dolaze na utakmice Podravka Vegete primijete prepoznatljiv stil igre.

– Želio bih da im borbenost ekipe bude motiv za dolazak na utakmice te da se probudi ta navijačka euforija. Svima nam je želja na tribine ponovno vratiti naše najvjernije navijače. Moje ambicije su najveće moguće, od 10. godine sam u rukometu i bit ću do kraja života, u tome se vidim i uživam. Ambicije su velike, ali idemo korak po korak, želim se razvijati dan po dan – rekao je Pranjić.

Što donosi budućnost?

Ovih smo dana pak saznali da je ugovor kao glavni trener s klubom potpisao do kraja sezone. Što će biti nakon toga tek treba vidjeti, nastavio je Pranjić.

>> POTPISAN UGOVOR Antonio Pranjić i službeno trener prve ekipe Podravka Vegete

– Nakon završetka sezone ćemo se dogovarati za dalje pa ćemo vidjeti što će biti. Zasad idemo utakmicu po utakmicu, stvarno se vidi napredak, to očekujem i do kraja. Vidjet ćemo što će donijeti budućnosti – poručio je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Ovotjedna novost je i da je Podravka Vegeta predstavila prvo pojačanje za nadolazeću sezonu – u klub je stigla Katarina Pandža koja će sa sestrom Anom dijeliti teren i tako braniti koprivničke boje. Zanimljivo, bit će to drugi sestrinski par u ovom klubu s obzirom na to da u Podravki zajedno već igraju blizanke Dora i Larissa Kalaus.

>> Uz sestre Kalaus boje Podravka Vegete će braniti i sestre Pandža, u klub stigla Katarina

– Sigurno će biti još promjena u odnosu na dosadašnji sastav, no u tome će se znati kada dođe vrijeme – kazao je Pranjić ne otkrivši nadolazeće transfere.

S obzirom na to da domaće prvenstvo i dalje traje, baš kao i Hrvatski rukometni kup za žene, za kraj našeg razgovora upitali smo ga što od svoje ekipe očekuje u nadolazećim susretima.

– Posljednji period podijelili smo na tri faze – trenutno smo u drugoj gdje imamo pripreme za završni dio sezone u kojem želimo izgledati najbolje što možemo. Klubu kao što je Podravka je cilj pobjeđivati svaku utakmicu i to je normalno jer imamo 26 naslova prvakinja i 24 osvojena Kupa. Treniramo odlično, ići ćemo tako i do kraja sezone. Svi smo optimistični – zaključio je Pranjić.

Ovaj članak sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Snimio Tomislav Matijašić.
zatvori