Četvrtak, 28. ožujka 2024.

SDP PROZVAO VLADAJUĆE Golubić: Naša županija dijeli se na dvije izborne jedinice, od Korena i županijskog HDZ-a opet ni glasa

Prema medijskim napisima, Koprivničko-križevačka županija bi se temeljem mogućih izmjena Zakona o izbornim jedinicama mogla podijeliti u dvije izborne jedinice.

Rekao je to na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Županijske organizacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije Tomislav Golubić napomenuvši da se samo u medijima govori o glasinama koje kruže, dok odluke donose pojedinci iz HDZ-a iza zatvorenih vrata i daleko od očiju javnosti.

– Dosad znamo da je ideja da se Bjelovarsko-bilogorska županija, Varaždinska županija i Koprivničko-križevačka županija podijele u dvije izborne jedinice. Postavljamo pitanja koji je razlog tome? To možemo samo nagađati jer mišljenja župana Korena i županijskog HDZ-a nemamo niti smo mogli čuti. Smatramo da podjela županije na dvije izborne jedinice nije dobra. Nadamo se da tome razlog nije što je SDP najjača politička opcija u županiji pa bi to bilo dobro razdijeliti, a sve u svrhu boljeg rezultata HDZ-a i većeg broja mandata u Saboru. To je potrebno komunicirati pa javno postavljamo pitanje županu Korenu i zastupniku Darku Soboti koje je njihovo mišljenje o mogućoj podijeli županije – istaknuo je Golubić.

>> DRŽAVA OPET PREUZIMA BOLNICU Golubić i Sinjeri prozvali Korena i županijski HDZ: Prije 10 godina župan zbog toga nije mogao spavati, a danas šuti

Prema medijskim napisima Koprivnica i Đurđevac tako bi ušli slavonski sektor s Osijekom, a Križevci bi bili dio Bjelovarske županije, Ludbrega i Zagrebačke županije, pojasnio je.

– To je jedna od varijanti o kojima se priča koja će se, navodno, najvjerojatnije provesti – rekao je Golubić.

Spomenimo da je na konferenciji rečeno kako je SDP dao prijedlog o održavanju javnih rasprava po ovoj temi na način da u njih budu uključeni svi politički akteri koji bi mogli izraziti mišljenje nakon čega bi se donio prijedlog Zakona.

– To su prevažne stvari da bi se dogovarale u zatvorenim prostorijama s nekolicinom izabranih HDZ-ovaca prije nego što se stave na savjetovanje u javnost – zaključio je Golubić ponovivši kako smatra da se županije ne smiju dijeliti i da postoje drugi modeli.

zatvori