Srijeda, 24. travnja 2024.

Tjedan cjeloživotnog učenja ove godine već u travnju

Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja koja na jednostavan način potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja.

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te pokrenula osobna motivacija. Dosadašnjih godina obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja održavalo se krajem rujna, a ove godine će se održati od 17. do 23.travnja.

Regionalni koordinator Tjedna cjeloživotnog učenja za Koprivničko–križevačku, Varaždinsku i Međimursku županiju ponovo je Pučko otvoreno učilište Koprivnica koje poziva sve zainteresirane da se uključe u 17. kampanju promicanja cjeloživotnog obrazovanja, a i Učilište samo će ponovo organizirati minimalno deset zanimljivih radionica (raspored radionica bit će uskoro objavljen).

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, s ciljem sufinanciranja radionica koji će se održati u Tjednu cjeloživotnog učenja 2023.godine, objavila je Ponovljeni poziv za angažman ustanova za obrazovanje odraslih u svrhu promocije cjeloživotnog učenja na regionalnoj razini, koji možete pronaći na poveznici https://www.asoo.hr/wp-content/uploads/2023/02/29-Ponovljeni-javni-poziv.pdf.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica poziva sve zainteresirane ustanove, udruge, organizacije i pojedince da se pridruže obilježavanju Tjedna cjeloživotnog učenja, a za sve informacije mogu se obratiti na adresu elektroničke pošte [email protected].

zatvori