Utorak, 16. travnja 2024.

Slaven Belupo poražen u Splitu

Slaven Belupo je u 26. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige poražen u Splitu.

Bolji je bio Hajduk s minimalnih 1:0.

U klubu napominju da trener Zoran Zekić u današnjoj utakmici nije mogao računati na kartoniranog Boseca, dok su susret zbog ozljeda propustili Kocijan, Žuljević i Perošević. U odnosu na susret s Lokomotivom, od prve minute su krenuli Martinaga, Hlevnjak i Manaj.

– U prvom poluvremenu nismo vidjeli golove, iako je bilo prilika na obje strane. Marina s jedne i Krovinović s druge strane prijetili su udarcima iz daljine, dok su Ferro i Mlakar bili neprecizni glavama. Hajduk je imao više loptu u nogama, no najopasnija šansa bila je Martinagin udarac iskosa s lijeve strane u 27. minuti koji je prošao tik pokraj vratnice – poručuju iz kluba.

Dodaju da je nastavak susreta donio sličan scenarij kao i prvo poluvrijeme.

– Našoj momčadi nedostajalo je koncentracije u pojedinim trenucima da izgledne situacije pretvore i u prilike za pogodak. Livaja je u 50. pucao tik pokraj vratnice sa 16 metara i to je bila jedina prilika domaćina sve do 72. minute kada je poveo. Naša je obrana nakon jednog centaršuta izbila loptu, ali direktno Mikanoviću koji iz prve puca s 20-ak metara i pogađa za 1:0. Ispostavilo se na kraju da je to bio i konačan rezultat utakmice – objašnjavaju.

Slijedi reprezentativna stanka nakon koje će Slaven Belupo imati tri utakmice u nizu u Koprivnici – u prvenstvu protiv Istre 1961 i Varaždina te protiv Hajduka u Kupu.

zatvori