Četvrtak, 25. travnja 2024.

SAT ZA PLANET ZEMLJU Večeras ugasi svjetlo i budi dio najvećeg volonterskog ekološkog pokreta na svijetu

Brojne udruge, ustanove i građani večeras će se priključiti već tradicionalnoj incijativi Sat za planet Zemlju.

Događaj je to kojim se svake godine nastoji pobuditi svijest o važnosti očuvanja planeta Zemlje za buduće generacije, a u sklopu kojega se od 20:30 do 21:30 simbolično gasi rasvjeta.

Zagrebačka katedrala, Dubrovačke gradske zidine, osječka Tvrđa, Dioklecijanova palača, vukovarski vodotoranj, Koloseum, Eiffelov toranj, Empire State Building, kao i središta Koprivnice, Varaždina, Krapine i brojni drugi gradovi dosad su se na taj način priključili ovoj globalnoj inicijativi.

– U ovim grubim vremenima, Sat za planet Zemlju 2023. nudi još jedan trenutak za solidarnost i priliku da brinemo jedni o drugima i domu koji svi dijelimo. Priroda je neophodna za izgradnju sigurnijeg, otpornijeg i održivijeg svijeta za sve – svijeta u kojem svi napreduju i žive u skladu jedni s drugima. Priključi se 25. ožujka Satu za planet Zemlju i budi i ti dio najvećeg volonterskog ekološkog pokreta na svijetu – pozivaju iz WWF-a, Svjetske organizacije za zaštitu prirode.

>> FOTO U Koprivnici zasađena prva šuma hrane, Boić Petrač: Ovim načinom sadnje možemo osigurati hranu za tročlanu obitelj tijekom godinu dana

Dodajmo da je u sklopu ove inicijative u petak u Koprivnici posađena prva šuma hrane.

zatvori