Subota, 20. travnja 2024.

Predsjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova sudjelovala u edukacijama programa ‘Žene u politici’

U organizaciji Hrvatske zajednice županija održana je u Labinu i Rapcu edukacija u okviru programa “Žene u politici”, na kojoj je sudjelovala predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

U ovom programu tijekom godina sudjeluju žene aktivne u politici na području Republike Hrvatske.

– Edukacija se sastojala od dva djela. Održano je interaktivno predavanje “Mindfulness za svaki dan” te radionica “Upravljanje promjenama i navikama” uz radionicu antistres tehnika. Predavačice su bile Ana Josipović Belan i Helena Benić iz Partus akademije. Okupljanje žena održano je uz podršku Istarske županije i Grada Labina pa je prvog dana održano druženje s predsjednicom Županijske skupštine Sandrom Ćakić Kuhar i zamjenicom župana Jessicom Acquavita uz upoznavanje s aktualnom županijskom problematikom te razmjenom iskustava žena u predstavničkim i izvršnim tijelima vlasti – objasnila je Rupčić.

Dodala je da je uoči radnog dijela drugi dan uime domaćina prisutne pozdravio gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić koji je istaknuo da je upravo tema ravnopravnosti spolova nešto o čemu se mnogo govori, pogotovo iznoseći razne postotke o zastupljenosti žena, a ovo je prilika da žene govore i o problemima s kojima se susreću. Skupu je bila prisutna i zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada.

– Trećeg dana je održana evaluacija edukacije i utvrđeni su planovi za daljnje aktivnosti ovoga značajnoga projekta. Pored vrlo sadržajne edukacije, ovaj susret je bio i prilika za razmjenu iskustava i primjera dobre prakse što je važno za djelovanje žena aktivnih u lokalnim zajednicama. Također je istaknuta nužnost daljnjeg umrežavanja žena upravo kroz ovakve susrete i zajednički rad na uključivanju većeg broja žena u političko djelovanje – zaključila je.

zatvori