Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Pranjić uoči Dalmatinke: Od igračica tražim ozbiljan pristup od samog početka i maksimalnu angažiranost

Iza rukometašica Podravka Vegete je reprezentativna pauza, a ispred njih nova utakmica u domaćem prvenstvu.

Naime, ove nedjelje Podravkašice u Pločama protiv Dalmatinke čeka susret 17. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene. Ekipa se tako ovog tjedna nakon stanke ponovno okupila, iako su sve igračice koje su ostale u klubu redovito trenirale i pripremale se za nastavak obaveza.

Kako je rekao trener Antonio Pranjić, za nedjeljni sastav zbog bolesti su upitne Ana Pandža i Elena Popović, no od ostalih očekuje maksimalnu angažiranost.

– U nedjelju nas očekuje utakmica protiv Dalmatinke koja je uvijek nezgodna na svom terenu zbog agresivne i duboke obrane protiv koje se zahtijeva drugačije razmišljanje u napadu nego što je to slučaj u utakmicama protiv ostalih protivnika u prvenstvu. Mi ćemo kao i uvijek tražiti od naših igračica ozbiljan pristup od samog početka te maksimalnu angažiranost tokom cijele utakmice – kazao je Pranjić.

Što očekuje od utakmice rekla je i igračica Nikolina Zadravec.

– Ekipa koja je na sredini tablice, a mi od prve minute moramo ući agresivno i angažirano u obrani koja je zapravo temelj naše igre i iz te obrane povuć brzu polukontru i kontru i zabiti što više lakih golova. Mislim da svaka od nas mora dati svoj maksimum i držati se dogovorenog s trenerom te vjerujem da uz dobru i kvalitetnu obranu i organiziran napad neće biti nekih problema i da dva boda dolaze s nama u Koprivnicu – zaključila je.

Utakmica će se igrati u Domu sportova u Pločama u nedjelju s početkom u 17 sati.

zatvori