Subota, 20. travnja 2024.

PODJELA USKRSNICA Jakšić: Nadamo se da će im ovaj mali znak pažnje barem malo olakšati u ovim uskrsnim blagdanima

Počela je podjela uskrsnica koprivničkim umirovljenicima i osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine.

Današnjoj podjeli u gradskoj vijećnici prisustvovao je i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Kad pričamo o našim umirovljenicima, riječ je o ljudima koji su jako puno dali za ovaj grad i naš kraj. Činjenica je da kao društvo nismo svi dovoljno napravili da mogu imati adekvatnu mirovinu i od nje živjeti. Upravo zbog toga se nadamo da ovaj mali znak pažnje će im barem nešto pomoći i olakšati u ovim uskrsnim blagdanima – rekao je Jakšić poželjevši im pritom svako dobro povodom blagdana te da ih provedu u miru u krugu obitelji.

Spomenimo da je uskrsnica namijenjena umirovljenicima s prebivalištem na području grada kao i osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine čija mirovina, tuzemna i inozemna, za veljaču 2023. godine zajedno s dodacima ne prelazi 306 eura.

Svoje uskrsnice u iznosu od 30 eura umirovljenici modu podići na temelju predočene osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za veljaču 2023. godine prema rasporedu i to do 31. ožujka u prostorima gradske vijećnice.

– Umirovljenici koji iz opravdanih razloga ne budu u mogućnosti podići uskrsnicu prema navedenom rasporedu, moći će se obratiti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Koprivnice, Zrinski trg 1, prizemlje, soba br. 2, od 3. do 7. travnja svakim radnim danom od devet do 13 sati uz predočenje osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za veljaču – objašnjavaju u Gradskoj upravi.

zatvori