Petak, 19. travnja 2024.

Martina Dalić: Zaposlenicima Podravke plaće će se obračunavati prema novoj tarifi, ona nije mijenjana od 1997. godine

Svim zaposlenicima Podravke plaće bi se uskoro trebale početi obračunavati prema novoj tarifi.

Otkrila je to danas predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić prilikom obilježavanja početka građevinskih radova na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra. Objasnila je pritom kako je riječ o zahtjevnom projektu koji će tražiti puno povjerenja, međusobnog slušanja i komunikacije.

– U proteklih godinu dana, osim fizičkih investicija, pripremili smo i promjenu tarife. Na zborovima radnika u razgovoru sa svima vama je bilo puno govora o tome da tarifa, načini utvrđivanja plaća i nagrađivanja nisu primjereni niti suvremenim okolnostima, niti veličini i snazi kompanije kao što je Podravka. U tim razgovorima obećala sam da ćemo tarifu koja je napravljena 1997. godine modernizirati i uskladiti s modernim praksama. Sve pripreme smo završili i došlo je vrijeme da tijekom sljedećih mjeseci intenzivno o tome svi razgovaramo te da mi kao Uprava vrlo intenzivno tumačimo i objašnjavamo kako i na koji način bismo tu tarifu mogli promijeniti i uspostaviti novi sustav – naglasila je Dalić.

Razgovori po Podravkinim tvornicama na zborovima radnika počet će tako već idući tjedan.

– Vjerujem da imamo snage dovesti do kraja taj proces koji nije jednostavan. Tarifa će se mijenjati tako da nitko zbog njene promjene neće primiti niti za jedan cent manju plaću – spomenula je.

Ponovno je napomenula kako je riječ o temi koja je osobna i osjetljiva, no rekla je da je duboko svjesna kako radnici i svi zaposlenici žele veće plaće.

– Zbog toga je u tom procesu potrebno povjerenje. Pozivam vas da razmislite o svemu što smo radili protekle dvije godine te o svim rezultatima i vjerujem da ćete doći do zaključka da postoje vrlo jasni razlozi da možemo imati međusobno povjerenje i temeljem njega doći do boljeg sustava nagrađivanja za sve radnike u Podravki – istaknula je Dalić.

Novi sustav uspostavit će se u partnerstvu sa sindikatima, ali i kroz komunikaciju sa svim radnicima.

– Nitko se tog procesa ne treba bojati jer je usmjeren na to da donese bolji način i model nagrađivanja kroz koji ćemo puno bolje moći ocijeniti i nagraditi svaki pojedinačni doprinos ukupnom rezultatu kompanije – zaključila je.

zatvori