Petak, 26. travnja 2024.

Janči i Koren potpisali sporazum o partnerstvu na projektu Centra za starije osobe Đurđevac

Koprivničko-križevački žuapn Darko Koren i đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči potpisali su sporazum o partnerstvu kojim su definirane okolnosti vezane za prijavu i provedbu projekta kojim bi se uspostavio centar za starije osobe kojim će se povećati dostupnost socijalnih usluga za osobe starije životne dobi.

Iz Službe ureda župana poručili su da će prijavu projekta na kojem će Županija biti partner, izvršiti Grad Đurđevac u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava koji je objavilo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a koji se provodi u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

>> FOTO: NAKON 20 GODINA ČEKANJA Doznajemo kako će izgledati novi dom za starije i nemoćne osobe

– Uz Grad kao prijavitelja i Županiju kao partnera, projektu se priključilo i osam općina s područja đurđevačke Podravine kako bi se osigurali dodatni kapaciteti za smještaj starijih osoba. Uz uslugu smještaja, a predviđena su 122 ležaja, budući objekt koji će se nalaziti u blizini Doma zdravlja pružat će i izvaninstitucionalne usluge poput poludnevnog boravka i usluge cjelodnevnog boravka, psihosocijalnog savjetovanja i psihosocijalne podrške te pružanja usluge pomoći u kući – objašnjavaju.

zatvori