Subota, 20. travnja 2024.

Građani se žale na jurnjave Herešinskom ulicom, Jakšić: Očito je da ćemo trebati postaviti ležeće policajce ili kameru

Građani Koprivnice žale se na prekoračenja brzina koja se događaju u Herešinskoj ulici od strane prigradskog naselja Herešin.

Na taj je problem na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice ukazao HSS-ov vijećnik Nenad Martinaga rekavši kako su na spomenutoj relaciji ležeći policajci postavljeni od strane Koprivnice, no to, čini se, nije dovoljno.

– Kod prvih kuća od strane Herešina ih nema i građani se žale da vozači tamo voze i više od 120 kilometara na sat pa se moli mogu li se na to mjesto postaviti kakvi ležeći policajci ili usporivači – upitao je Martinaga.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić odgovorio mu je da shvaća što građane muči, a potencijalno rješenje predložit će struka.

– To je stvarno zanimljiva situacija, gdje god uložimo u prometnu infrastrukturu i gdje god se naprave kvalitetne prometnice, nakon toga imamo pojavu stalnih prigovora da se krše prometna pravila i da se pojavljuju prometni rizici, tako je nažalost i na ovoj prometnici. Prijedlog ćemo staviti na našu prometnu grupu i ako dođe do procjene da su potrebni ležeći policajci kako bi se usporio promet, morat ćemo to napraviti. Negdje smo tom problemu doskočili kamerama, negdje ležećim policajcima, očito je da ćemo u tome smjeru trebati ići i u ovoj ulici – rekao je Jakšić.

>> ODZVONILO DIVLJANJU NA CESTAMA Na dvije lokacije u gradu uskoro stižu dvije nove nadzorne kamere

Podsjetimo, u ovo vrijeme prošle godine kamere za nadzor brzine u Koprivnici su postavljene u Starogradskoj ulici i u Ulici Miklinovec. Još se jedna kamera nalazi na Varaždinskoj cesti te u prigradskom naselju Reka.

zatvori