Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Učenici iz Molvi s gostima iz Đurđevca održali debatu s temom ‘Bolje je živjeti na selu nego u gradu’

Učenici osmog razreda Osnovne škole Molve u petak su imali priliku prisustvovati zanimljivoj aktivnosti koju je za njih organizirala učiteljica hrvatskog jezika Marija Halaček.

U goste su stigla dva debatna kluba, iz Osnovne škole Đurđevac i Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, koji su učenike upoznali sa školom debate 1. modul – “Uvod u debatu” i omogućili im sudjelovanje u debati.

– Najprije su voditelji klubova, učiteljica hrvatskog jezika Ivana Skender iz OŠ Đurđevac i prof. Miljenko Šestak iz Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, u uvodnom dijelu objasnili učenicima što je to debata, na koji je način strukturirana, što predstavlja afirmacijska, a što negacijska ekipa i tijek debate, a kasnije su se naši učenici podijelili u grupe i svakoj grupi je pristupilo po dvoje učenika iz gostujućih debatnih klubova kako bi na jednoj tezi u praksi vidjeli što je to debata – objasnili su iz Osnovne škole Molve.

Iz debatnog kluba OŠ Đurđevac došli su učenici Mia, Paula, Petra, Karlo i Luka, a debatni klub Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac predstavljale su učenice 3.a razreda Ilona, Lana, Emilija, Jana i Regina.

zatvori