Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: U DVD Starigrad stigla oprema vrijedna više od 25.000 eura, predsjednik Cvrtila: Potrebna je kako bismo učinkovito rješavali sve intervencije

U DVD Starigrad stigla je nova oprema vrijedna više od 25.000 eura.

Priopćila je to izvjestiteljica VZG-a Koprivnica Sonja Markić napomenuvši kako je u društvo oprema stigla iz dva izvora financiranja, a radi se o osobnoj zaštitnoj opremi, agregatu, motornoj pili te ostaloj opremi koja će služiti operativnim vatrogascima iz Starigrada na intervencijama.

Glavni vatrogasni zapovjednik i predsjednik VZG-a Koprivnica Slavko Tucaković prisustvovao je primopredaji opreme, a predsjednik DVD-a Željko Cvrtila zahvalio mu je na podršci Hrvatske vatrogasne zajednice.

– Obje nabave proveli smo do kraja i zahvaljujem svima koji su sudjelovali. Oprema je potrebna kako bismo učinkovito rješavali sve intervencije na koje ćemo izlaziti, a osim one koju smo dobili putem javnog poziva, tu je i 10 kompleta osobne opreme za gašenje šumskih požara, odnosno požara otvorenog prostora. Osim kombija koji je u društvo stigao lani, ovo je najveća nabava opreme do sada u društvu – rekao je predsjednik.

I zapovjednik DVD-a Starigrad Hrvoje Blažeković kazao je kako je ponosan na svoje društvo koje je po opremi na najvišoj mogućoj razini.

– Kao i do sada radit ćemo na prezentaciji opreme i radu s operativnim članovima kako bismo u svakom trenutku bili spremni reagirati na bilo kakvu potrebu – poručio je.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković naglasio je pak da ljude treba opremiti i zaštititi na intervencijama.

– Nabava ove opreme rezultat je rada DVD-a Starigrad, ali i gradske vatrogasne zajednice. Dobro smo opremljeni i moramo raditi s ljudima, posebno djecom i mladima. DVD Starigrad od osnutka radi dobar posao, od onih koji su počinjali, pa sve do novih generacija i to govori dovoljno o ovom društvu – zaključio je.

zatvori