Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO: SVAKOME PO BOD Remi Slaven Belupa i Gorice na Apašu

Slaven Belupo je večeras na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš ugostio Goricu.

Utakmica se igrala u sklopu 24. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, a rezultat je na kraju bio 1:1, dok je pogodak za koprivničku momčad postigao Ante Crnac.

U klubu govore da trener Zekić u današnjem susretu nije mogao računati na kartonirane Hoxhu i Mudražiju, dok su zbog ozljeda izostali Perošević i Žuljević. Nakon dugo vremena na klupu se vratio u potpunosti oporavljeni Sušak.

– Dobro je utakmicu otvorila naša momčad i prva imala veliku priliku. Manaj je odlično ostavio u osmoj minuti povratnu loptu za Crnca koji s 10-ak metara snažno puca i pogađa gredu. Igra se odvijala uglavnom oko centra u prvih 45 minuta. Slaven je imao veći posjed i više udaraca, opasno je zaprijetio i Bosec na samom kraju udarcem iz daljine, no rezultat je ostao početnih 0:0 – ističu u koprivničkom prvoligašu.

Gorica je povela u 53. minuti susreta. Mitrović je pobjegao domaćoj obrani i zabio za 0:1 iz prve prilike gostiju na utakmici. Samo sedam minuta kasnije Farmaceuti su izjednačili. Manaj se izborio za jednu loptu na pet metara od gola gostiju i pucao. Njegov udarac obranio je Radošević, ali Crnac je bio spreman i odbijenu loptu zakucao za 1:1. Snažan udarac Mioča s 20-ak metara obranio je golman Gorice u 74. minuti. Minutu kasnije Steenvoorden dobio je crveni karton nakon preoštrog starta na Crncu. Nije uspio Slaven to iskoristiti do kraja susreta, iako je Božić imao veliku priliku u 90. minuti.

U idućem kolu koprivnička momčad gostuje u Zagrebu kod Lokomotive. Utakmica će se igrati u subotu s početkom u 16 sati.


4.3.2023. – 24. kolo SuperSport HNL

Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš, Koprivnica

NK Slaven Belupo – NK Gorica 1:1 (0:0)

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Bosec, Tepšić (od 80. Martinaga), Božić, Soldo, Talys – Mioč (od 86. Boras), Marina, Kocijan (od 71. Jambor) – Manaj (od 71. Krstanović), Crnac. Trener: Zoran Zekić.

NK GORICA: Radošević – Tomečak, Steenvoorden, Bralić, Krizmanić – Ndockyt, Kapulica (od 46. Julardžija (od 79. Keita)), Suk, Mitrović (od 72. Majstorović) – Jurić (od 46. Fućak), Matavž (od 79. Štiglec). Trener: Željko Sopić.

Suci: Ante Čulina, Dario Kolarević, Željko Bučar i Toni Dadić.

VAR: Fran Jović, AVAR: Luka Pušić.

Strijelci: 0:1 Mitrović 53′, 1:1 Crnac 60′

Žuti karton: Manaj 31′, Crnac 78′, Martinaga 84′, Božić 90′ (Slaven Belupo); Suk 50′ (Gorica)

Crveni karton: (Slaven Belupo); Steenvoorden 76′ (Gorica)

zatvori