Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Mladi Crvenog križa pokazali svoja znanja i vještine na natjecanju koje je okupilo 12 ekipa

Na natjecanju mladih Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica danas se okupilo 12 ekipa podmlatka i mladeži.

Natjecanje je održano nakon dvije godine pauze i to u Osnovnoj školi Podolice, a ekipe su pokazale teoretsko znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, prvoj pomoći i poznavanju ljudskih prava. U praktičnom dijelu s realističnim prikazom situacija i ozljeda mladi su pokazavali svoje vještine iz pružanja prve pomoći.

Na ovom gradskom natjecanju sudjelovalo je devet ekipa podmlatka: dvije iz Osnovne škole Podolice te po jedna ekipa iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, Osnovne škole Koprivnički Bregi, Osnovne škole Blaža Mađera iz Novigarda Podravskog, Osnovne škole Sokolovac i Osnovne škole Gola. Natjecale su se i tri ekipe mladeži Crvenog križa, a svoje predstavnike poslale su Gimnazija Fran Galović te Srednja škola i Obrtnička škola Koprivnica.

Svaka ekipa imala je po šest članova: pet natjecatelja i jednog rezervnog člana, a pripremali su ih mentori – povjerenici Crvenog križa u školama. Najuspješnije ekipe plasirat će se na međužupanijsko natjecanje u Bjelovaru 1. travnja gdje će biti odlučeno o predstavnicima ovog kraja na državnom, 24. natjecanju mladih u Zagrebu.

zatvori