Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO Ekipe Osnovne škole Koprivnički Bregi i Srednje škole Koprivnica najbolje na natjecanju mladih Crvenog križa

Ekipe Osnovne škole Koprivnički Bregi i Srednje škole Koprivnica pobjednice su natjecanja mladih Crvenog križa.

Poručili su to iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i dodali da je natjecanje održano u subotu u Osnovnoj školi Podolice, a sudjelovalo je 12 ekipa podmlatka i mladeži Crvenog križa.

>> FOTO Mladi Crvenog križa pokazali svoja znanja i vještine na natjecanju koje je okupilo 12 ekipa

– Sretni smo što ponovno, nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa, organiziramo natjecanja mladih Crvenog križa. Prilika je to da učenici pokažu što su naučili, a uvjerena sam da su sa svojim mentorima uložili mnogo truda u pripremu za natjecanje. Pritom su ujedno stekli neprocjenjivo znanje i vještine reagiranja u kriznim situacijama i pružanja prve pomoći koje može spasiti ljudske živote – rekla je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev.

Na natjecanju su ekipe pokazale teoretsko znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, prvoj pomoći i poznavanju ljudskih prava, dok su u praktičnom dijelu na radilištima s realističnim prikazom situacija i ozljeda pokazali vještine iz pružanja prve pomoći. Natjecalo se devet ekipa podmlatka iz osam osnovnih škola s područja djelovanja koprivničkog društva i tri ekipe podmlatka iz svake od koprivničkih srednjih škola.

U kategoriji podmlatka pobijedila je ekipa Osnovne škole Koprivnički Bregi s mentoricom Rosanom Vucković Kišić.

U kategoriji mladeži najbolja je bila ekipa Srednje škole Koprivnica s mentoricom Anitom Galinec.

Najuspješnija ekipa iz svake kategorije na ovom, gradskom natjecanju plasirala se na međužupanijsko natjecanje u Bjelovaru 1. travnja, a najuspješniji s tog natjecanja predstavljat će ovaj kraj na državnom natjecanju mladih u Zagrebu.

zatvori