Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Članovi DVD-a Bilokalnik održali 60. izvještajnu godišnju skupštinu

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva u gospodarstvu Bilokalnik u petak su održali 60. izvještajnu godišnju skupštinu.

Na skupštini su podnijeta izvješća o radu društva u 2022. godini, kao i financijsko te izvješće nadzornog odbora, također za proteklu godinu. Nakon jednoglasnog usvajanja svih predloženih točaka od strane članova, predsjednica Ankica Bjelčić i zapovjednik Danijel Lupinski predstavili su prijedlog programa rada te prijedlog financijskog plana za 2023. godinu, koja su bez rasprave i jednoglasno prihvaćena.

Okupljenim članovima i gostima po prvi puta se obratio novoizabrani zapovjednik VZG Koprivnica Željko Cvrtila. Zahvalio je svima u Gradu, JVP-u i VZG-u Koprivnica na ukazanom povjerenju, kako u njega tako i u zapovjedništvo, pred kojima su sigurno neki novi i dobri poslovni izazovi.

Kako poručuju iz Gradske uprave, sjednici su uime Grada Koprivnice prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž, koja je ujedno i počasna članica DVD-a Bilokalnik.

– Lijepo je znati da u svim tim promjenama su naša industrijska vatrogasna društva, kao takva, opstala. Drago mi je da je vaše zajedništvo uspjelo očuvati vatrogastvo u zoni Bilokalnik, kao i da smo došli do 60. obljetnice koju treba proslaviti na dostojan način – rekao je gradonačelnik Jakšić.

S nekoliko riječi okupljenima se obratila i počasna članica, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

– U proteklih godinu dana, što se tiče industrijskih vatrogasnih društava, radilo se na različitim modelima koji će u konačnici poboljšati njihovo djelovanje i efikasnost. Svima želim mnogo uspjeha u daljnjem radu i nadam se da se uskoro vidimo na velikoj vatrogasnoj smotri u Koprivnici – kazala je zamjenica Ostriž.

Dodajmo da je DVD Bilokalnik jedno od triju industrijskih društava koje djeluju u sklopu Vatrogasne zajednice grada Koprivnice.

zatvori