Srijeda, 24. travnja 2024.

[1. ŽNL] Derbi susjeda u Sigecu, sraz Osvita i Lipe te Starigrada i Močila obilježit će prvo proljetno kolo

Ljubitelji županijskih nogometnih travnjaka dolaze na svoje, ovog vikenda igra se prvo proljetno, odnosno 14. kolo Prve županijske nogometne lige.

Nakon nekoliko mjeseci pauze kolo se u subotu otvara utakmicama u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad i Kalinovcu. Obje utakmice počinju u 15 sati, a Starigradu tako u goste dolaze Močile. Gradski derbi, mogli bismo reći, u koji nogometaši Starigrada ulaze kao blagi favoriti jer, osim što igraju na domaćem terenu, trenutno se nalaze na osmoj poziciji, dok su Močilani 12. No, vjerujemo kako će se gosti željeti iskazati, a i lopta je okrugla. Podsjetimo, Starigrad je u prvom ovosezonskom kolu svladao Močile rezultatom 4:1.

Druga subotnja utakmica donosi nam susret Kalinovca i Bratstva. O Bratstvu ne trebamo govoriti puno toga – prošle je sezone osvojilo naslov prvaka, a ove sezone, barem zasad, tablicu predvodi s 30 bodova, pet više od drugoplasirane Panonije. Kalinovac je pak 10. na tablici, a domaćinima definitivno neće biti lako.

Prvo proljetno kolo nastavlja se u nedjelju, i to u 10 sati u Đelekovcu kada će se susresti Osvit i Lipa. Bit će ovo derbi susjeda na tablici jer, podsjetimo, Lipa je četvrta, a Osvit je peti. Znamo i da obje momčadi znaju pokazati odlične partije i (ne)očekivane obrate zbog čega će nedjeljni susret biti napet, a vjerujemo da će privući i podosta navijača obje momčadi. Valja podsjetiti i da je prijašnji susret ovih dviju ekipa završio remijem.

Kolo se nastavlja u nedjelju popodne, preostala četiri susreta igraju se u 15 sati. Sigečkoj Mladosti dolazi drnjanski Tomislav. Još jedan derbi, ovaj put susjedski. Tomislav je treći na tablici, broji tek bod manje od Panonije, a sigečka Mladost je pak predzadnja. Želi li Tomislav nastaviti borbu za naslov prvaka ne bi smio kiksati, no tek treba vidjeti u kakvoj će ga atmosferi dočekati domaća momčad, odnosno kakvi su ishodi zimskih priprema.

Nekoliko kilometara dalje u Drnju će snage odmjeriti “domaća” Sloga i Miklinovec. Žuta podmornica nije se baš iskazala tijekom jeseni, posljednja je na tablici i tijekom nastavka prvenstva će tražiti izlaz iz nepovoljne situacije. Ni Sloga baš nije briljirala – s 14 bodova proljeće je dočekala na 11. mjestu. Obje će momčadi stoga željeti prikazati što bolju igru i postignuti važne bodove koji su, vjerujemo, Miklinovcu potrebni već i ovog vikenda ako se što prije želi odmaknuti sa zadnjeg mjesta.

U Novigradu Podravskom domaća Drava pak dočekuje đurđevački Graničar. I ove su momčadi susjedi na tablici – Graničar je šesti, a Drava sedma i oboje dijele isti broj bodova – njih 20. Picoki, inače novaci u ligi, nisu najbolje ušli u jesenski dio prvenstva pa je prva pobjeda ostvarena tek u šestom kolu i to protiv Miklinovca. Uslijedilo je potom nekoliko dobrih partija uz dva poraza, a vidjet ćemo mogu li Đurđevčani nastaviti uzlaznom putanjom i tijekom proljeća. S druge pak strane, novigradska Drava dobro je ušla u prvenstvo, dogodila su se zatim tri vezana poraza, pa onda pobjeda, remi i dvije nove pobjede, a u sličnom je tonu izgledao i ostatak jesenskih kola, dok je na zimsku pauzu otišla pobjedom protiv Miklinovca.

U posljednjem susretu kola u Križevcima će se susresti Tomislav Radnik i Panonija. Već smo napisali da Panonija ove sezone ostvaruje vrlo dobre rezultate i trenutno je jedan od kandidata za osvajanje naslova prvaka, iako je još ipak prerano za određivanje favorita. Osam pobjeda, jedan remi i četiri poraza učinak je Panonije tijekom jeseni, dok se domaćini koji se nalaze na devetom mjestu ne mogu pohvaliti sličnim rezultatima. Upisali su četiri pobjede, dva remija i sedam poraza. Jasno je, Panonija u Križevce odlazi kao favorit.


Raspored igranja 14. kola Prve županijske nogometne lige:

11.03.2023 15:00 Starigrad NK Starigrad – NK Močile
11.03.2023 15:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Bratstvo
12.03.2023 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Lipa
12.03.2023 15:00 Sigetec NK Mladost Sigetec – NK Tomislav
12.03.2023 15:00 Drnje NK Sloga – NK Miklinovec
12.03.2023 15:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Graničar (Đ)
12.03.2023 15:00 Križevci NK Tomislav Radnik – NK Panonija

Tablica Prve županijske nogometne lige:

zatvori