Utorak, 23. travnja 2024.

THE HAZE Patrik Lovrek: Radimo na albumu, uvažili smo sve pohvale i kritike publike

Koprivnički The Haze koji čine Patrik Lovrek, Igor Smolek, Dorian Piskor i Patrik Kalinić izdali su svoj prvi EP “Back to the Good old Days”, a trenutno rade na svom prvom albumu.

Rekao nam je to frontmen Patrik Lovrek, 23-godišnji Koprivničanac, trenutno student Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, i dodao da je EP ugledao svjetlo dana prošle godine.

– To je zapravo komplet od pet pjesama koje smo napravili od trenutka kad smo nastali, dakle 2019. godine. tada još nismo imali neki svoj određen zvuk i pjesme su takve kakve jesu. Zadovoljni smo s njima, a i publika u Koprivnici, a i izvan nje, dobro ih je prihvatila pa se nadam da će i naš prvi album biti uspješan – kazao je Patrik.

Što se tiče novog albuma, govori nam da sve napreduje dobro.

– Slušali smo jako puno kritike i komplimenata od publike i na kraju smo shvatili da svima najbolje paše pjesma “Gambler’s tune” što se tiče zvuka, pa smo zaključili da bi u nekom tom stilu bilo najbolje napraviti album. Bilo je tu i vječno pitanje jezika. S obzirom na to da je EP bio na engleskom jeziku, bilo je pitanje što ćemo na albumu i na kraju smo odlučili da će pola albuma biti na hrvatskom, a pola na engleskom jeziku. Meni je inače puno lakše tekstualno se izraziti na engleskom jeziku nego na hrvatskom – objašnjava Patrik čiji koncertni styling ne može proći nezamijećeno.

Sam kaže da voli izgledati ekstravagantno na pozornici, a njegovi dečki iz benda znaju mu reći da je princeza na pozornici.

– To nije neki moj određeni stil koji nosim većinu vremena. Šešir je obavezan iako mi mama zna doma reći da izgledam kao Haris Džinović. Imam taj neki svoj određeni stil za koji dobivam pohvale pa se osjećam cool i daje mi veliku dozu samopouzdanja na pozornici – napominje Patrik.

A što se tiče samih koncerata, prvi je najavljen za 25. veljače u Križevcima, a prošle godine mogli smo ih vidjeti na Rocklive festivalu.

– Meni je bilo super jer je nekoliko nas iz benda prvi put bilo na Rocklive-u 2018. godine na Šoderici i tada smo gledali i razmišljali kako bi super bilo biti na toj pozornici. I stigao nam je poziv, a kada sam vidio poruku, kao da sam mini infarkt dobio. Stojim, gledam i ne vjerujem. Vikao sam “Mama, mama, mama sviram na Rocklive-u”. Nisam znao gdje sam i što sam. Publika je bila fenomenalna – prisjetio se.

Bilo je prošle godine i nominacija za najbolju pjesmu i za najboljeg izvođača, a dobili su nagradu MP4 za najbolju kampanju u sklopu European youth eventa

– Tada smo svirali u Areni Varaždin na jednom ogromnom europskom događaju European youth event-u. Svatko je imao određeni broj pjesama koje je mogao odsvirati na pozornici. Bili smo jako zadovoljni odazivom publike, bilo je fenomenalno – zaključio je Patrik.

zatvori