Četvrtak, 18. travnja 2024.

Podravkašicama u Koprivnicu dolaze Dankinje, trener Babić: Želimo uhvatiti ‘veliku ribu’, to bi bilo fantastično

Rukometašice Podravka Vegete ove će nedjelje u koprivničkoj Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo odmjeriti snage s danskim Nykobingom.

Utakmica koja se igra u sklopu četvrtog kola Europske lige na rasporedu je u 14 sati, a u klupskim prostorijama Podravke održana je i najavna konferencija za medije na kojoj je trener Podravkašica Željko Babić rekao kako je prošla odigrana utakmica s Dankinjama bila najbolja utakmica Podravka Vegete u Europskoj ligi dosad.

– Nažalost, nismo uspjeli izdržati zadnjih pet minuta. Sigurno je jednim dijelom to bio razlog zašto sam riskirao sa sedmom igračicom, prijašnjih utakmica smo tako možda igrali bolje. Nismo uspjeli pobijediti iako smo bili blizu – kazao je Babić.

>> Rukometašice Podravka Vegete upisale treći uzastopni poraz u Europskoj ligi

Ipak, vjeruje da je Podravka u Danskoj igrala dobro jer je kontrolirala intenzitet igre.

– Igrali smo kako smo željeli. Imali smo dug napad i obranu, generalno smo ih limitirali. Uzrok našeg poraza je to što smo u određenim trenucima napravili tehničke greške koje takva teška utakmica ne dozvoljava – otkrio je.

Na pitanje stavlja li pritisak na sebe kao trenera, ali i na svoje igračice uoči dolaska Dankinja, Babić je rekao da pritisak mora postojati, no ekipa mora biti i svjesna da može pobijediti dansku ekipu što baš nije lak zadatak.

– Ovo je izvrsna prilika, ne moramo biti pod pritiskom da pobijedimo, već osvijestiti mogućnost da možemo pobjediti i da imamo kvalitete. Najbolja izvedba bi bila da imamo šest ili sedam tehničkih grešaka, a ne neki drugi broj – poručio je.

Kada je pak riječ o fanatizmu koji je Babić najavljivao uoči prvog kola Europske lige, rekao je da je on tijekom utakmice u Danskoj bio dugo prisutan, iako se na prvu to možda nije primijetilo.

– Kad napravite dva breaka po 3:0 u Danskoj, to ne možete napraviti jednostavno. To su ekstra teške protivnice i ne dozvoljavaju breakove, to nam govori da imamo mogućnosti, ali i slabosti. Ekstra angažmanom i dobrom izvedbom Podravka je blizu nečega, a hoće li to biti dovoljno za pobjedu? Mi to želimo, želimo uhvatiti “veliku ribu”, to bi bilo fantastično. I zato je sport lijep, jer to je moguće – objasnio je Babić.

Pohvalio je i svoju ekipu nakon jučerašnje uvjerljive pobjede protiv Sesveta u domaćem prvenstvu.

>> FOTO Podravkašice uvjerljive protiv Sesveta, Babić: Slabije smo ušli u utakmicu, no digli smo koncentraciju i završili u odličnom ritmu

– Sinoć sam osjetio da se one igraju, ne igraju utakmicu, već se igraju, istuku ih i odu kući s pola snage. To je ta mentalna čvrstoća, one su veliki profesionalci. Rastu one, jako, samo što to nije vidljivo jer se uvijek napredak gleda kroz pobjedu. Da bismo ga gledali kroz druge elemente, shvatili bismo da one napreduju – zaključio je.

Nikolina Zadravec progovorila je pak o atmosferi u ekipi, ali i o očekivanjima od nove europske utakmice.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Atmosfera u ekipi je dobra, sve su cure fokusirane na preostale treninge gdje nam je cilj što bolje se pripremiti i ispraviti greške. Sve smo željne pobjede u Europi – istaknula je.

U sličnom je tonu nastavila i Tina Barišić.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Možemo im se suprotstaviti, iako znamo kakve su skandinavske ekipe. To su sve kvalitetne ekipe, ali imale smo svoju priliku kad smo pet minuta prije kraja došle na jedan razlike, no opet su nas koštale naše greške. Sada ih analiziramo, imamo još par dana za pripremu i mislim da bismo mogle uzeti prve bodove u Europi – rekla je.

Spomenimo da su ulaznice za nedjeljnu utakmicu dostupne u Pivnici Kraluš, Hotelu Podravina, Caffe baru Laganini i u prostorijama kluba. Najmlađe će pak u dvorani zabavljati maskote uz dječji kutak, a sve gledatelje na ulazu očekuju i navijački rekviziti.

zatvori