Utorak, 16. travnja 2024.

ODLUKA POTVRĐENA Poznato je tko su istaknuti Podravci i Prigorci koji će u travnju dobiti županijska priznanja

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na dnevnom redu našao se prijedlog o dodjeli javnih priznanja istaknutim Podravcima i Prigorcima.

Skupštinari su tako danas potvrdili da će Nagrada Koprivničko-križevačke županije za životno djelo otići u ruke Stjepana Lončara iz Koprivnice za najviše zasluge u promicanju humanitarnog i volonterskog rada u Crvenom križu, popularizaciji dobrobiti darivanja krvi i osobnom doprinosu u dobrovoljnom darivanju krvi, kao i aktivnom sudjelovanju u zaštiti i spašavanju stanovništva kroz konkretne pomoći i edukacije.

>> Predloženi dobitnici ovogodišnjih županijskih javnih priznanja, konačnu odluku donose skupštinari

Nagradu za promicanje ljudskih prava Mara Matočec dobit će Nevenka Prosenečki iz Križevaca za najviše uspjehe u radu i osobite zasluge na području promicanja ljudskih prava s posebnim naglaskom na promicanje liječenja, rehabilitacije i zaštite ženskih osoba oboljelih od malignih bolesti te organiziranja humanitarnih akcija za vrijeme Domovinskog rata.

Kada je riječ o Nagradi Koprivničko-križevačke županije za promicanje inovatorstva Marcel Kiepach, nju će ove godine osvojiti Ivan Knok iz Križevaca, i to za dugogodišnje uspješne rezultate u promicanju programa obrazovanja mladih i odraslih u tehničkim strukama i zanimanjima.

Dodijelit će se i dvije nagrade Koprivničko-križevačke županije za doprinos ugledu i promociji županije, i to Ivanu Andrašiću iz Koprivnice i Ženskom vokalnom sastavu Đurđevčice koji djeluje u sklopu KUD-a Petar Preradović Đurđevac.

Dvije nagrade za iznimno postignuće u protekloj godini dodijelit će se Poljocentru trgovačkom društvu za trgovinu i usluge iz Križevaca te Udruzi Sigečko srce – KUD-u Gruntovec.

Plakete župana dobit će pak Ivana Senjan iz Đurđevca, Dijana Mijač Dretar iz Križevaca i Ruža Evačić iz Kunovec Brega.

Zahvalnice će pripasti KUD-u Prigorec Sveti Petar Orehovec, Milki Novaković iz Gole, KUD-u Stari graničar Cirkvena, Biserki Horvat iz Koprivničkih Bregi i Đuri Zvonaru iz Šemovaca.

Spomenimo da će sva navedena priznanja laureatima biti uručena povodom obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije 13. travnja na svečanoj sjednici Županijske skupštine.

zatvori