Utorak, 23. travnja 2024.

NEREDI NA UTAKMICI Policija privela Bad Blue Boyse zbog alkohola i droge, a večer prije na Apašu ulovili navijača s 20 baklji

Pune ruke posla imali su policijski službenici zbog utakmice između Slaven Belupa i Dinama koja se odigrala jučer na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš u Koprivnici.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da je na samoj utakmici bilo oko 1.800 gledatelja od kojih čak 1.200 gostujućih navijača.

>> FOTO Jambor za bod protiv lidera prvenstva

Policijski službenici već su u petak u noćnim satima imali posla i to prilikom preventivnog obilaska stadiona. Tada su zatekli 27-godišnjaka koji je posjedovao 20 baklji koje su mu oduzeli. Protiv muškarca bit će podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog počinjenja prekršaja iz članka 62. Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

– Tijekom osiguranja utakmice dvojica gostujućih navijača dovedena su u prostorije policije radi prekršaja iz članka 4. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima – jedan zbog alkoholiziranosti, dok je drugi doveden zbog posjedovanja droge. Protiv počinitelja bit će podnijeti optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda. Osim toga izdana im je mjera opreza zabrane prisustvovanja nogometnim utakmicama Dinama i Hrvatske nogometne reprezentacije osam dana – objašnjavaju u policiji.

Dodaju da su unatoč preventivnim aktivnostima gostujući navijači uspjeli na tribinama aktivirati pet komada pirotehničkih sredstava, tri dimne kutije i dvije petarde.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Izvor: Policijska uprava koprivničko-križevačka
zatvori