Utorak, 26. ožujka 2024.

Na javnoj dražbi prodano 12 od 13 parcela u novom kvartu, kuću na Cerinama gradit će i gradonačelnik i njegova supruga

Grad Koprivnica na javnoj dražbi prodao je 12 od 13 ponuđenih parcela na području Miklinovca te u Ulici Mare Matočec.

Rekao je to Dravi.info pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić i dodao da je riječ o projektu koji je Gradska uprava pripremala zadnjih godinu dana i to tako što su projektirali prometnicu, podzemnu infrastrukturu te uredili parcele katastarski tako da ih se može dražbovati.

– Interes je bio dosta velik, jedna parcela je ostala neprodana, međutim ona je već 10. veljače opet na dražbi i očekujemo da će biti prodana. Što se tiče same zone Cerine, s prodajom tih gradilišta zatvorili smo tu zonu te na toj lokaciji nemamo više mogućnost formirati parcele u stambenoj namjeni – rekao je pročelnik.

Spomenimo da će upravo u toj zoni i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić graditi kuću, jer, kako je vidljivo na službenoj internetskoj stranici Grada Koprivnice, jednu je parcelu kupila i njegova supruga Marina Jakšić. Riječ je o parceli površine 509 metara kvadratnih, a početna cijena bila je 34.773,38 eura.

– Na održanoj javnoj dražbi, supruga Marina Jakšić sudjelovala je u istoj u svoje i moje ime te je konstatirano da je za nekretnine pod rednim brojem jedan javnog natječaja dala najpovoljniju ponudu. Ako se ostvare pretpostavke za sklapanje kupoprodajnog ugovora, obvezujem se dalje izuzeti od bilo kakvog odlučivanja i poduzimanja bilo koje radnje, što uključuje donošenje odluke o prodaji i potpisivanje ugovora o kupoprodaji nekretnina, za što ću ovlastiti Kseniju Ostriž, zamjenicu gradonačelnika. Ova izjava upućuje se i predsjedniku te članovima Gradskog vijeća Grada Koprivnice, a dodatno se napominje kako je o ovom postupanju zatraženo i mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa – objasnio je Jakšić.

Izvor: Grad Koprivnica

Kada je riječ o novim parcelama koje bi se mogle ponuditi građanima, pročelnik Golubić istaknuo je da se razmišlja o nekim drugim lokacijama, prvenstveno o zoni Cvjetna.

– Trenutno smo u procesu pregovaranja i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u svrhu definiranja prometnog koridora same zone, gdje ćemo nakon što riješimo imovinsko-pravne odnose ići u izradu projektne dokumentacije kojom ćemo osigurati da ta gradilišta imaju pristup na javnu prometnu infrastrukturu. Broj i lokacija samih gradilišta ovisi upravo o rješavanju tih imovinsko-pravnih odnosa. Plan je da tijekom 2023. jasno definiramo što, gdje i koliko, tako da računamo ili krajem 2023. ili početkom 2024. godine da ćemo izaći s ponudom novih gradilišta u zoni Cvjetna – zaključio je pročelnik.

zatvori