Petak, 19. travnja 2024.

Na Apaš sutra dolazi Dinamo, Zekić: U životu i nogometu nema prevelike filozofije, trebamo se voditi onime što se pokazalo dobrim

Slaven Belupo i Dinamo sutra će igrati utakmicu 20. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš.

Utakmica počinje u 17:30, a bit će to treći međusobni dvoboj ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. Tim je povodom u prostorijama kluba održana i najavna konferencija za medije na kojoj je trener Farmaceuta Zoran Zekić rekao kako očekuje dosta gledatelja, a nada se da će Slaven Belupo ovog puta biti bolji protiv Dinama.

– Zaista smo probali sve, čak smo u nekim susretima probali biti i otvoreniji, no ništa nije išlo. Možda se nekim ljudima sa strane čini da nismo dali sve od sebe, no zaista jesmo. Nadam se da ćemo sutra ipak biti konkretniji i konkurentniji – naglasio je.

Podsjetimo, u prethodna dva susreta slavio je Dinamo i to uvjerljivo. U Koprivnici s 1:5, a u Zagrebu s 4:1. Na Apašu je strijelac za Slaven bio Marina, a na Maksimiru Hoxha. Zagrepčani su lider prvenstva s 45 osvojenih bodova, odnosno 18 više od koprivničke momčadi koja se nalazi na diobi četvrtog mjesta s Varaždinom.

Iako će u redovima Dinama sutra izostati nekoliko ključnih igrača, Zekić je mišljenja da Dinamo na svakoj poziciji ima dobra imena čemu doprinosi i nova energija s mladim igračima. No, ima i Slaven svoj “as” u rukavu, nastavio je.

– Imamo i mi svoje mladiće koje pokušavamo nametnuti pa da jednog dana budu bitan čimbenik hrvatskog nogometa. Dosad su se protivnici pokazali puno brži od nas i s loptom i bez nje, zaista ćemo morati biti koncentrirani i pokazati malo više vjere kako bi to bila jedna prava muška utakmica – spomenuo je Zekić.

Snimio Tomislav Matijašić.

Jedan od novinara istaknuo je da se Zekić, dok igraju Slaven Belupo i Dinamo, zna spominjati kao budući trener Dinama, dok ga poneki sada nazivaju i “Mamićevom strujom”.

– Nemam to što komentirati, često sam šokiran i svojim životom da bih razmišljao o tuđem i što tko piše. Čije su to ideje i čime su potaknute, zaista ne znam. To je u ovom trenutku notorna glupost – jasno je poručio.

Osvrnuo se i na probleme s učinkom i rezultatima s kojima su se Farmaceuti susreli u protekle dvije utakmice rekavši da su životni i sportski trenuci jednostavno takvi – nekad ide lakše, a nekad baš i ne.

– Samo se radom i rješenjima može doći do stvari koje čovjek želi. Sada smo takvi kakvi jesmo, radimo na tome, dečki i ja smo svjesni svega. Nije da smo uspavani, već pokušavamo naći rješenje kroz treninge, analize i razgovore. Nije prvi put da sam u takvoj situaciji, vjerujem da ćemo pronaći rješenje da budemo na tragu onoga kako smo igrali otkako sam ja trener. Nije tajna, fali nam dubina, više trke bez lopte… – kazao je.

Ipak, mišljenja je da i najbolje nogometne momčadi ponekad dođu do blokade.

– Nama može biti problem to što neki igrači moraju biti promijenjeni jer su pročitani, u prijelaznom roku nismo niti previše osvježavali momčad, a mislim da nam je ipak trebalo malo svježe krvi. Zapravo, puno čimbenika utječe na te stvari, nekad to izgleda prejednostavno, nekad prekomplicirano. U životu i nogometu nema prevelike filozofije, trebamo se voditi onime što se pokazalo dobrim; u ovom trenutku to ne radimo, no na vrlo lagan način to možemo promijeniti – samo se opet trebamo početi ponašati kao prije – spomenuo je Zekić i zaključio kako je vrijeme da se Slaven Belupo resetira i počne raditi pravi posao.

Spomenimo da se ulaznice za sutrašnji derbi mogu kupiti putem interneta danas do ponoći, odnosno u pretprodaji do 17 sati. Karte sutra neće biti dostupne niti online, ali ni na ulazu u stadion.

zatvori