Petak, 29. ožujka 2024.

Golubić prozvao vlast zbog brze ceste, Koren mu uzvratio: Egipćani su brže napravili piramidu nego vi trg

Još je jednom problematika brze ceste došla na dnevni red sjednice Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije.

Naime, govoreći o brojnim projektima s našeg područja župan Darko Koren na današnjoj je sjednici kazao da je Županijska uprava ispunila sve potrebne preduvjete kako bi taj projekt bio realiziran.

– Postoji određeni spor između izvođača radova – tvrtke Kamgrad i investitora – Hrvatskih cesta. Dva puta sam u zadnjih tjedan dana razgovarao o tome s premijerom. Zaista u skoro vrijeme očekujem početak radova i o ovoj temi više ništa ne mogu pametno reći. Mislim da sam učinio jedan veliki pomak u shvaćanju problema u kojem je taj projekt i mislim da je ovo vrijeme kad će se on riješiti – naglasio je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Na to mu je odmah uzvratio šef županijskog SDP-a Tomislav Golubić.

– Puno se pričalo o brzoj cesti, drago mi je da premijer više ne daje lažna obećanja, a bio je u našoj županiji unatrag desetak dana. Ako je potpisan ugovor i ako postoje nesuglasice, onda se izvođač ne uvodi u posao. Danas smo opet u problemima u kojima smo bili i prije. Drago mi je da ste rekli da ste shvatili problem, želim da još više shvatite taj problem pa da ne morate dva puta premijeru govoriti isto – istaknuo je Golubić.

>> FOTO/VIDEO Plenković stigao na lokaciju početka radova brze ceste, sutra počinje dugoočekivana izgradnja

Župan se tada sarkastično osvrnuo na dinamiku radova na Zrinskom trgu u Koprivnici.

– Golubiću zahvaljujem na duhovitosti i duhovnom izlaganju, to može doprinijeti ležernosti ove rasprave. Mogao bih se našaliti i reći mu da nam iznajmi radnike. Mislim da su stari Egipćani piramidu brže napravili nego vi trg – zaključio je župan.

>> FOTO/VIDEO Ministar Butković najavio početak radova na brzoj cesti za danas u 11:03. Sad je 11:03

zatvori